Forfatteren Salman Rusdie vil gjerne hete det han heter på Facebook.

Annonse


Slipper å hete «Ahmed»

For 22 år siden opplevde den indisk/britiske forfatteren Salman Rushdie å bli utsatt for en såkalt fatwa, en islamsk dødsdom.

Levd under bevoktning
Årsaken var at han hadde skrevet romanen Sataniske vers, som av mange muslimer ble ansett for å være blasfemisk. Dødsdommen, som innebar at enhver muslim hadde plikt til å drepe Rushdie om de så ham, ble utstedt av Irans daværende leder Ayatollah Khomeini.

Siden har Rushdie levd under konstant bevoktning. Og ikke minst har han måttet leve med at alle som skal ha ham som gjest må ta en storstilt sikkerhetoppbud med på kjøpet.

Ble ikke trodd
Dette ser også ut til å gjelde Facebook.

Annonse


For når 64 år gamle Rushdie endelig fikk somlet seg til å bli en del av det sosiale nettverket, møtte han motstand.

Først ble han ikke trodd, og måtte sende over kopi av passet sitt som bevis på at han virkelig var den ha ga seg ut for å være.

Glemt fødenavn
Deretter ble han hetende Ahmed Rushdie på sin Facebook-profil, selv om han hadde oppgitt Salman Rushdie som navn.

Forfatterens fødenavn er riktig nok Ahmed Salman Rushdie, men han har aldri brukt Ahmed-navnet.

– Idioter!
– De har reaktivert min FB side som «Ahmed Rushdie» selv om verden kjenner meg som Salman. Idioter. @Mark ZuckerbergF? Hører du? skrev Rushdie i en Twitter-melding til sine 115 000 følgesvenner.

Nå har Facebook endelig gitt seg.

– Seier! #Facebook har gitt seg! Jeg er Salman Rushdie igjen. Jeg føler meg SÅ mye bedre. En identitetskrise i min alder er ingen spøk, skriver han på Twitter.

Kilde:
The Register

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse