win 8 restart

Annonse


Slik blir Windows 8 sikrere

Windows Update sørger for at din Windows-baserte maskin forblir sikker ved å laste ned automatiske oppdateringer, og minne deg om at du bør restarte maskinen fra tid til annen.

Windows 8 løser dette på en mer elegant måte.

Månedlig
For at systemet ditt skal fungere optimalt, blir patcher og oppdateringer jevnlig lastet ned i bakgrunnen. I utgangspunktet legger Microsoft ut en sikkerhetsoppdatering i måneden. Det eneste unntaket er kritiske oppdateringer som må rulles ut ekstremt raskt.

Deretter skal systemet restartes, og dette skal altså ikke skje oftere enn en gang i måneden.

Annonse


Påminnelser
Og omstart skal det bli. Du får tre dager på deg for å omstarte manuelt, og du vil bli minnet om dette på innloggingsskjermen. Starter du ikke PCen på nytt etter tre dager, skjer det automatisk. Så sikkerhetsoppdateringene blir installert uansett.

Det finnes unntak: Windows vil ikke starte på nytt hvis kritiske applikasjoner kjører eller hvis PCen er låst. Du skal heller ikke få noen masete påminnelser hvis du ser på filmer, spiller spill eller viser presentasjoner.

Poenget er uansett bedre sikkerhet. Og det er jo en bra ting.

Les mer inngående forklaring her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse