Google-toppene: Eric Schmidt, Sergey Brin og Larry Page.

Annonse


«Google X» er super-hemmelig

The New York Times har avslørt Googles hemmelige avdeling: Google X med base i San Fransisco.

– Svært, svært hemmelig

Google X er selskapets svært hemmeligholdte avdeling hvor personer med topp-posisjoner hos nett-giganten, men ikke bare derfra, forsker frem fremtidens Internett.

Google-gründer Sergey Brin er selvsagt en av de involverte, det samme er også Kinect-utvikler, Microsofts Johnny Chung Lee, og toppfolk fra Microsoft, Nokia Labs og fra noen av USAs ypperste kunnskapsinstitusjoner: Carnegie Mellon, MIT og New York University.

Ikke engang ansatte vet om dette

Faktisk er Google X så hemmeligholdt at de fleste ansatte ikke engang var klar over eksistensen av prosjektet før NYT avslørte det hele søndag forrige uke.

Annonse


Det er ingen stor overraskelse at Google gjør slikt. De har en velkjent greie med å gi alle ansatte 20 prosent av sin arbeidstid til å gjøre noe de interesserer seg for. Slik ble blant annet Reader og til og med Gmail født.

Heis til rommet og Internett i tallerkenen

Hos Google X, derimot, er ting litt mer «out there». Folkene der skal ifølge NYT forske på ting som Internett i kjøleskapet slik at mat bestilles automatisk og middagstallerkener som kobler seg opp mot sosiale nettverk, selvsagt for å rapportere hva du spiser.

Eller hva med en heis til rommet eller en robot som går på kontoret for deg?

– Det første produktet i år

Som sagt, det er ganske langt der ute, men hvem vet, kanskje kommer det noe ut av dette forbrukere kan ha nytt av om ikke alt for lenge.

En av kildene skal nemlig ha det til at minst ett produkt skapt hos Google X kommer på slutten av året. De ville ikke røpe hva det er.

Kilde:
NYTimes

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse