Slik ser Sony for seg sin «familie» - et konsept som skal konkurrere med Apples medie-sømløshet.

Annonse


Sony svarer på «eple-TV»

Apple planlegger som kjent å komme med en egen TV-modell i løpet av neste år. Denne skal ha iTunes integrert, og vil trolig også inneholde iPhone 4S-assistenten Siri.

Vil ikke sitte og vente
Sony vil ikke sitte stille og vente på at Apple kupper TV-markedet.

Derfor vil de i månedene framover foreta en full overhaling av sin TV- og mediestrategi, sier toppsjefen Howard Stringer.

– Vil smelte sammen
I et intervju med Wall Street Journal (krever abonnement) sier Stringer at det han kaller «våre fire skjermer» vil smelte sammen til en helhet.

Annonse


Ifølge Stringer har Sony noe viktig som ikke Apple har: En fullblods gaming-plattform gjennom PS3. Ved å bruke dette som utgangspunkt, vil Sony få et bedre tak på den yngre delen av kundene sine enn Apple, mener han.

Eier sine egne medier
Sony eier også sin egen musikk og sine egne filmer gjennom selksapene Sony Music og Sony Pictures. Det betyr at de har friere hender med en mengde av materialet sitt og ikke er så prisgitt eksterne filmselskaper og plateselskaper som Apple er, mener han.

Gjennom de to underselskapene Video Unlimited og Music Unlimited skal Sony-kunder snart få tilbud om film og musikk på alle plattformer, hevder Stringer.

Håper å komme først
Stringer innrømmer at det fortsatt skotter mye på integrasjon og brukervennlighet for å få til en helhetlig løsning som inkluderer både PS3, PSP og den kommende Vita, TV-er, Vaio PC-er og Sony (tidligere Sony Ericsson) sine telefoner og nettbrett.

Men selskapet skal være på god vei, hevder Stringer. Han har godt håp om at de klarer å lansere sitt «økosystem» i god tid før Apple er klar med sin første TV.

Løsningen skal etter planen presenteres på CES-messen i Las Vegas rett over nyttår.

Annonse