Dag Kittlaus hoppet av Apple like etter at hans Siri-selskap ble kjøpt opp.

Annonse


Søkkrik på Siri

Dag Kittlaus har som navnet tilsier norske aner. Hans mor kom fra Ekeberg i Oslo, mens faren kom fra Chicago. Selv har han bodd sju år i Norge, og utdannelsen har han fra norske BI.

Tjente flere hundre millioner
Nå bor norskamerikaneren staselig i en 750 kvadratmeters villa i en av Chicagos forsteder sammen med kona Ida Marie (35) og barna Markus (10), Kaia (7) og Henrik (4).

Han er personlig god for hundrevis av millioner etter at han solgte Siri-konseptet til Apple for til sammen 1,2 milliarder norske kroner.

Steve Jobs ringte
– Det er klart det var et stort øyeblikk da Steve Jobs ringte og ville kjøpe selskapet mitt. Det var surrealistisk. Da jeg hørte at det var han, visste jeg at vi hadde gjort det stort. På forhånd var vi temmelig sikre på at den teknologien vi hadde utviklet var så oppsiktsvekkende at vi ville få et slags gjennombrudd. Steve var den aller første som ringte, sier Dag Kittlaus til E24.no.

Annonse


Sa opp i Apple
Kittlaus ble direktør i avdelingen for iPhone-apper hos Apple. Men i sommer sa han opp jobben for å vie seg til arbeid med vanskeligstilte barn.

I tillegg skriver han på en science fiction-roman.

– TV-en kommer
Det har lenge vært spekulert i at Apple skal konkurrere med Sony, Samsung og Panasonic på TV-fronten. Ifølge E24 vil Apple innen 2013 produsere TV-er med Siri om bord.

Om de har dette fra Kittlaus selv, fra Walter Isaacsons Steve Jobs-biografi eller fra nyheten som sprakk i The New York Times 27. oktober, går ikke fram av intervjuet. Men norskamerikaneren burde vite det, siden han inntil nylig satt i toppledelsen sammen med Jobs.

Annonse