Harddisker begynner å bli vriene å få tak i, også i Norge.

Annonse


Full harddisk-krise

Flomsituasjonen i Thailand gjør det nå svært vanskelig å få tak i harddisker.

Begynner å bli kritisk
Så langt har vanlige kunder ikke merket så mye til dette. Men nå begynner det å bli kritisk, skriver det svenske nettstedet idg.se.

Lagrene er tomme, og hver eneste harddisk som kommer til landet går øyeblikkelig ut igjen, forteller Carl-Joel Järvi hos harddiskdistributøren Hammer.

Rammer nå også Norge
Også i Norge merker leverandørene problemene. Og dette har naturlig nok smittet over til nettbutikkene også.

Annonse


På Norges største nettbutikk for elektronikk Komplett.no ligger det nå følgende melding:

Flomsituasjonen i Thailand har påvirket en del hoved- og underleverandører og dermed også prisene på harddisker. Vi gjør vårt beste for å følge pris-svingningene basert på informasjonen vi får fra produsentene..

Hele industrien berørt
Store deler av av harddiskindustrien ligger i Thailand, og både Western Digital, Toshiba og Hitachi produserer der. Også delene som går til konkurrenter med fabrikker i andre land kommer gjerne fra Thailand opprinnelig.

Dette gjelder blant annet Seagate, som er en av verdens største på området.

Vil ta tre måneder
Western Digital og Toshiba har stoppet all produksjon, og det ventes at flere kan bli nødt til å innstille etter hvert som vannet stiger i Bangkok og andre byer.

Vannet er nå i ferd med å trekke seg tilbake i Bangkok og andre byer som er rammet av flom. Men bransjeeksperter regne rmed at det vil ta minst tre måneder før harddisk-situasjonen i verden blir normal igjen.

Se også fredagens artikkel om emnet på digi.no: Kaos i harddisk-markedet

Annonse