Unity, Ubuntues nye grensesnitt har fått endel kritikk for å låse brukerne til et fast grensesnitt.

Annonse


Ubuntu på nettbrett og mobiler neste år

Ubuntu-sjef Mark Shuttleworth skal på den kommende Ubuntu Developer Summit i Florida (i dag til 4. november) avsløre at Linux-distroen Ubuntu er på vei til mobiler, nettbrett og TVer.

En ny utfordrer

Shuttleworth har allerede avslørt planene til ZDNet om å ta opp konkurransen mot Google, Apple og Microsoft, men at selskapet først skal gjøre Ubuntu 12.04, den neste versjonen av Linux-OSet til stasjonære, så polert som overhode mulig.

«Det er en naturlig ekspansjon av ideen vår om Ubuntu som Linux for mennesker. Nå som mennesker har flyttet fra skrivebordet til nye formfaktorer for databehandling er det viktig for oss å nå ut til samfunnet på disse plattformene.

Vil omfavner utfordringen på hvordan du bruker Ubuntu på smarttelefoner, nettbrett og mobiler», avslørte han til ZDNet.

Annonse


Unity? Mest sannsynlig

Canonical, selskapet bak Ubuntu, har ikke avslørt at de skal bruke Unity, det ferske Ubuntu-grensesnittet, i den kommende satsingen, men det virker naturlig:

«Unity har en sterk design-visjon og er en del av det er å gi en sammenhengende opplevelse på skjermer på tvers av plattformer.

Selv om det ikke én størrelse passer alle er et felles design viktig. Ingenting er støpt i stein. Likevel, siden Unity på skrivebordet er en del av en større helhet, ser vi på de erfaringene som en større helhet. Vi ønsker en konsistent plattform med en stramt strukturert brukeropplevelse.»

Den første smakebiten neste år

ZDNet tipper vi får se nettbrett og mobil-versjoner av Linux-OSet kjørende på ARM-produkter i andre halvdel neste år, men at den endelige versjonen som støtter all maskinvare, Ubuntu 14.04, ikke kommer før i april 2014.

Kilde:
ZDNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse