Lumia 800

Annonse


Endelig er de offisielle!

Da har Nokia endelig avslørt sine Windows Phone-mobiler, etter månedsvis med spekulasjoner og rykter.

Kjent form
Og akkurat som forventet står Lumia 800 i sentrum. Det er ingen tvil om at det er en veldig pen telefon, basert på N9 som vi har testet, men med Windows Phone 7.5. Det betyr at skjermen er utrolig bra, med glimrende sortnivå og kontrast. Dessverre er den mindre enn på N9, størrelsen er på 3.7 tommer.

Lumia 800 har en 1.4 GHz prosessor og 16 GB med lagringsplass. Den har også et veldig bra kamera på 8 megapiksler.

BMW 5-serie?
(Ill.: Nokia)

Telefonen kommer til å koste 420 Euro, og kommer til Norge tidlig i 2012.

Annonse


Billigvariant
Den andre modellen som ble kunngjort er Lumia 710, og har så godt som samme maskinvare (lik prosessor og grafikkbrikke som 800-modellen) og en skjerm på 3.7 tommer (men ikke AMOLED). Telefonen har også en noe rimeligere design, og vil koste 270 Euro. Denne kommer også til Norge tidlig i 2012.

Lumia 710
(Ill.: Nokia)

Begge telefonene vil ha installert egen Nokia-programvare, som inkluderer omfattende navigasjon og en applikasjon som lar deg streame musikk fra en lang rekke radiokanaler.

Nokia annonserte også at de inngår samarbeid med Monster om en ny serie med headsett til de kommende telefonene.

Vi skal innrømme at vi hadde forventet noe litt mer overraskende, så det blir spennende å se hvordan mobilene blir mottatt av markedet. Windows Phone er et lekkert OS, men de første Nokia-telefonene fremstår som relativt tradisjonelle.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse