Den autoriserte Steve Jobs-biografien inneholder et vell av detaljer om mannens liv.

Annonse


Nå er boka her

Walter Isaacsons autoriserte Steve Jobs-biografi er nå ute i bokhandelen, både mellom stive permer og i digital utgave.

Norsk utgave er på vei, og den engelskspråklige utgaven er allerede i salg i norske bokhandlere.

God mottagelse
Boka er på 656 sider og inneholder et overveldende materiale fra alle deler av Apple-gründerens liv.

De første anmeldelsene står allerede nå på trykk i amerikansk presse. Og mottagelsen er stort sett positiv.

Annonse


– Masse små detaljer
New York Times anmelder Janet Maslin skriver blant annet:

«Steve Jobs» er full av beundring for hovedpersonen. Men den største hyllesten handler ikke om mennesker. I en blanding av teknologisk kritikk og ren reklame beskriver Isaacson lanseringen av hvert enkelt produkt – komplett med Jobs teatralske opptredener og innholdet i reklamekampanjene. Men selv om alle de små detaljene kan være i meste laget, er den samlede effekten imponerende. Dette er en leksikalsk gjennomgang av alt Jobs oppnådde, full av den lidenskapen og spenningen som dette stoffet fortjener.

TV-revolusjon
I et utdrag publisert i The Washington Post går det fram at Steve Jobs hadde ambisjoner om å revolusjonere TV på samme måte som han revolusjonerte PC-en, MP3-spilleren og mobiltelefonen.

– Jeg vil lage en TV som er helt enkel å bruke. En TV som synkroniserer sømløst med alle dingsene dine via iCloud. Den vil ha det enkleste brukergrensnittet du kan tenke deg. Jeg har endelig knekket koden, sier han i boka.

Avsløringene
Washington Post lister opp de fem viktigste avsløringene i boka:

1) Kreft-behandlingen. Steve Jobs angret bittert på at han trodde på alternativ behandling i samsvar med sin religiøse overbevisning (Zen-buddhisme) framfor å søke legehjelp i tide. Han innså på slutten av sitt liv at dette var en tabbe.

2) Kampen mot Google: Jobs hatet Android, og uttrykker seg såpass sterkt overfor forfatteren at han snakker om atomkrig mot Google.

3) Forholdet til Bill Gates:. Isaacson har snakket med Gates, som beskriver Jobs som «fundamentalt merkelig» og «underlig feilaktig som menneske». Jobs beskriver på sin side Gates som en mann nærmest blottet for kreativitet. Han mener det meste Microsoft har gjort er stjålet fra andre, Apple inkludert. De to var merkelig forsonte likevel. Bill Gates var en av de siste Jobs møtte før han døde 5. oktober.

4) Forholdet til Barack Obama: Jobs sto i løpende kontakt med presidenten, og var ikke udelt positiv. Han kritiserte blant annet Obama for mangelfull næringspolitikk, og levnet ham ikke en sjanse til å sitte en ny periode.

5) Kjærlighetslivet: Jobs fridde til sin kommende kone Laurene Powell 1. januar 1990. Siden nevnte han ikke dette før han ga sin tilkomne en diamantring i september samme år. Spesielt romantisk var med andre ord Jobs ikke.

Trodde han var forlatt
CNet er fortsatt på begynnelsen av boka, og har så langt bare fått med seg barndom og ungdom.

Som kjent ble Jobs adoptert, og han hadde ikke noe forhold til sine biologiske foreldre. Han omtaler dem foraktfullt som «min sæd- og eggbank», og forteller at han ble veldig ute av seg da han fikk vite at han ikke var en ekte sønn av de han anså som sine foreldre. Han trodde at han var forlatt, og at det var tilfeldig at han hadde havnet der han vokste opp.

Men adoptivforeldrene fortalte ifølge forfatteren Jobs at han var spesielt utvalgt. Dermed fikk Jobs en selvtillit han nok hadde nytte av senere i livet…

Intervju med forfatteren Walter Isaacson kan du se HER.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse