windows8

Annonse


Så fort går Windows 8

Det er fortsatt over et halvt år til Windows 8 kommer. Like fullt blir Microsofts nye OS allerede nå testet av utallige utviklere og IT-folk verden over.

Klarer seg med mindre
Microsoft har gjort egne tester som klart viser at 8-ern gjør det bedre i de fleste disipliner ennn 7-ern.

Andre har gjort tester som viser at Windows 8 klarer seg med betydelig mindre ressurser enn forgjengeren.

Men hva med virkeligheten?
Nå har nettstedet PCmag.com utført en «virkelig verden»-test med en maskin som er typisk for PC-er folk flest sitter med i dag.

Annonse


Det ble brukt en 3.4GHz quad-core PC med 4GB RAM. Windows 8 Developer Preview og Windows 7 ble installert på samme maskin, og man vekslet mellom de to ved hjelp av dual boot.

Rått parti
Resultatet var nærmest rått parti når det gjaldt oppstarten. Windows 8 er oppe og står etter litt over et halvt minutt, mens Windows 7 først starter etter ett og et halvt minutt.

Vi snakker med andre ord om en hastighetsforbedring på 65 prosent her.

Tregere å slå av
I slike tester er det også obligatorisk å måle tiden det tar før operativsystemet slukkes. Her er faktisk Windows 8 tregere enn Windows 7.

Ikke mye, rikrignok. Mens Windows 7 bruker 10 sekunder, trenger 8-ern 11.

Bra på PCMark
PC Mag.com fortsetter med et knippe testprogrammer. Men Geekbench 2.2 er resultatet for de to systemene omtrent likt, med ørlite grann bedre resultater for Windows 8 (0,6 prosent).

Bedre går det med PCMark 7, som måler både en rekke vitale faktorer, scorer Windows 8 sju prosent bedre enn Windows 7.

Tregere med Metro
I nettlesertesten har PCMag testet hastigheten i Metro- og standfard desktop-versjon av Internet Explorer 10. Disse hastighetene ble så sammenlignet med IE 9 på Windows 7.

Med Google V8 går det betydelig tregere med Windows 8 i Metro (31 prosent dårligere), mens det i desktop-versjon faktisk går 12 prosent fortere enn med Windows 7.

Ikke endelig konklusjon
Med Mozillas testprogram Kraken går det 3 prosent saktere med Metro og 4 prosent fortere med desktop i forhold til .

Uansett kan mye forandre seg før sommeren, når Windows 8 skal lanseres for alvor, så disse målingene må tas for hva de er.

Annonse