galaxy nexus press

Annonse


Her er nye Android

Som forventet ble det nye Android-flaggskipet avslørt i natt, sammen med den nye versjonen av operativsystemet.

Først, telefonen: Den heter altså Samsung Galaxy Nexus, og de fleste ryktene stemte.

Nydelig skjerm
Telefonen har en skjerm på 4.65 tommer med en 720p-oppløsning. Skjermen er av Super AMOLED-typen. Hele mobilen har en delikat kurvet utforming.

Den har en 1.2 GHz prosessor med to kjerner, 1 GB med RAM, opptil 32 GB lagringsplass, NFC, akselerometer, gyroskop og et barometer som måler lufttrykk.

Annonse


Kameraet er på 5 megapiksler, frontkameraet er på 1.3 megapiksler, og det er selvsagt støtte for filming i 1080p.

galaxy nexus press

Maskinvaren er altså imponerende, noen av spesifikasjonene er meget bra, noen bare passe gode, men uansett virker den veldig lekker. Galaxy Nexus er 8.94 mm tynn.

Klar for Norge
Samsung bekrefter også at telefonen kommer til Norge i november, og anbefalt utsalgspris vil være 5000 kroner.

Sammen med Galaxy Nexus slipper Google også Android 4.0, kjent som Ice Cream Sandwitch.

Ny opplevelse
Den nye versjonen av operativsystemet har et redesignet grensesnitt som blant annet har bedre varslinger, bedre multitasking og masse kosmetiske forbedringer (nye fonter, renere linjer og animasjoner).

De store nyhetene er ansiktsgjenkjenning for å låse opp telefonen, bedre nettleser med støtte for opptil 16 faner, bedre håndtering av kontakter med tettere integrasjon av sosiale tjenester, bedre galleri og mange kameraforbedringer (blant annet null forsinkelse fra du trykker utløseren til bilde knipses). Det er også masse justeringer i Gmail, kalenderen, søket, bedre mappefunksjoner, bedre klipp og lim, bedre stemmekontroll og masse mer.

Mer effektivt
Android 4.0 gjør det også mulig å starte applikasjoner rett fra låseskjermen, slik som Sense-grensesnittet) og bruker virtuelle menyknapper, noe som gjør det unødvendig å ha de fysiske knappene (og som Galaxy Nexus følgelig ikke har). Google +-applikasjonen er redesignet, og Google Maps 5.0 følger med. Systemet har også en interessant applikasjon som måler datatrafikken og lar deg begrense den. NFC-støtten gjør at masse forskjellig innhold kan deles mellom telefonene med berøring, blant annet YouTube-videoer.

Her er den offisielle videoen som viser litt av Android 4.0

Alt dette kommer forhåndsinstallert på Galaxy Nexus altså. Hvordan det blir med utrullingen til andre enheter, får tiden vise.

Mer info finner du hos Google og Samsung.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse