Beats-hodetelefonene er greia.

Annonse


Nå satser de på lyd

Mobilmarkedet er preget av knallhard konkurranse og det er ikke alltid like lett å skille seg ut. HTC prøver – de benytter sin dominerende posisjon til å skaffe seg lydekspertisen til Beats by Dr. Dre, som jobber stadig tettere med gadgetsprodusenter.

HTC starter med to telefoner som benytter seg av Beats-løsningen, som kort fortalt skal gi bedre lyd. Så enkelt er det. Telefonene bygger tross alt ellers på kjente konsepter og bærer til og med navnet til allerede eksisterende Sensation.

Telefon for voksne
Seriens flaggskip har imidlertid et annet aspekt som er unikt, og det er den enorme skjermen på 4.7 tommer. Dette er en skjermtype som også brukes i Windows Phone-modellen HTC Titan, som vi kommer snart tilbake til.

Annonse


Dette telefonmonsteret heter altså HTC Sensation XL, og er ellers en meget fin Android-telefon med HTC Sense 3.5, den ferskeste versjonen av det populære skallet (som mest av alt har kosmetiske forbedringer).

Vi sjekket altså ut telefonen på et nylig event, og våre førsteinntrykk er meget gode.

Sensation XL er svær, ja, men vi liker store telefoner, og den er ikke umulig å håndtere. Skjermen gir selvsagt fantastisk oversikt over menyer, nettsider, bilder, og egner seg eksepsjonelt godt til video. Jada, du skal ha store hender for å betjene dette helt uproblematisk, men belønningen er er arbeidsflate som få andre kan matche.

Minuset er oppløsningen, som er begrenset til 800×480 piksler, ikke akkurat den høyeste pikseltettheten der ute.

Et rødt Beats-ikon kommer opp når kompatibelt headsett er plugget inn.
(Ill.: Thomas Marynowski)

Har stil
XL kombinerer hvitt og sølv, og fremstår som elegant, stilig og robust. Vi merket ingen knirking i løpet av den korte tiden vi fikk med telefonen, det er klart at dette er en mobil fra øverste hylle.

Vi merker oss at telefonen har visse begrensninger i spesifikasjoner, nemlig en 1.5 GHz-prosessor som har én kjerne. Det har nok lite å si i daglig bruk, da menyene responderer øyeblikkelig, men du går glipp av mer avanserte funksjoner som filming i 1080p.

Når det er sagt skal kameraet være meget bra (8 megapiksel), og hvis det tar like gode bilder som HTC Titan, er dette mer enn bra nok.

Det viktigste er imidlertid lyden.

Lyden i fokus
Beats-samarbeidet betyr at det finnes to typer hodetelefoner til mobilen: ørepropper og headsett. Det vil selges forskjellige typer «bundles» med forskjellige typer hodetelefoner, og saken er at telefonen kjenner igjen når du plugger inn en av disse. Da aktiveres en egen lydprofil som pumper ut heftigere bass og generelt tydeligere lyd.

Det virker unektelig imponerende, vi testet telefonen med det største headsettet, kalt solo, og lyden er det ingenting å si på. Men igjen, vi prøvekjørte enheten bare i en kort periode, og våre konklusjoner nå er ikke nødvendigvis representative for opplevelsen i praksis, i forskjellige miljøer og med forskjellige musikksjangere.

Kraftig lillebror
Vi tok også en liten runde med Sensation XE, som også støtter Beats-tekologien, men ellers ligner mye på den vanlige Sensation. Chassiset er det samme, prosessoren er klokket litt høyere, men vi tviler på at det vil utgjøre en nevneverdig forskjell. Men for all del, det er fortsatt en veldig solid telefon, og nå har den mer fokus på lyd i tillegg til rå ytelse.

DSC01100
(Ill.: Thomas Marynowski)

Samarbeidet med Beats by Dr. Dre er interessant, men ikke for hvem som helst. Spesielt Sensation XL er for de kresne: Det er en dyr mobil, som vil koste rundt 6500 kroner, avhengig av hvilke hodetelefoner du eventuelt ønsker å få med.

Våre førsteinntrykk er lovende, men her trengs det fullverdig testing med en ferdig versjon av mobilen for å virkelig avgi en dom. Vi kommer tilbake til dette.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse