Ved å projisere pekbare punkter kan både hånden din og enhver annen overfalte bli forvandlet til en pekeskjerm.

Annonse


Hvem trenger skjerm?

Pekeskjermer fines i dag over alt, både på mobiltelefoner, nettbrett og i minibanken.

Men hva om du fjernet ordet «skjerm» og lot alle typer underlag bli pekbare?

Ny Microsoft-teknologi
Akkurat dette har Microsoft nå gjort med sin nye, eksperimentelle teknologi OmniTouch.

– Vi vil utnytte den enorme mengden overflater som finnes i den virkelige verden, sier Hrvoje Benko ved Natural Interaction Research group hos Microsoft.

Annonse


– Hånden er større enn mobilen
Benko påpeker at en enkelt hånd tilsvarer en større flate enn en smarttelefon, og at et bordflate er langt større enn en PC-skjerm.

– Om vi kan bruke disse overflatene der og da når vi trenger dem, får vi alle fordelene ved mobilitet samtidig som vi utvider brukerens interaktive aktivitetsfelt, sier forskeren.

Basert på Kinect
Teknologien er basert på erfaringene fra Kinect-kameraet som brukes med Xbox 360. Den utgaven forskerne bruker er imidlertid modifisert for å virke på korte avstander.

Samtidig brukes en projektor som er kalibrert til å snakke med kameraet. Dermed overføres impulser fra lysfeltet på overflaten til kameraet, og derfra til en PC, smarttelefon eller nettbrett i nærheten – eller for den saks skyld en maskin du har forbindelse med via nettet.

– Vil finnes over alt
Microsoft-forskerne har stor tro på at vi i fremtiden vil peke på alt, og ikke bare på tekniske dingser vi har i lomma eller i ryggsekken.

De ser for seg at projektor- og kameraløsninger vil bli installert på offentlige steder. Dermed trenger du ikke bære med deg noe som helst – bare huske brukernavn og passord for å ko0mme inn på dine ressurser – nær sagt på ethvert gatehjørne.

Slik fungerer det:

Kilde:
Microsoft Research

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse