Napster-Shawn rir igjen. Denne gangen med videoprat.

Annonse


Hva har han funnet på nå, da?

Mannen som satte i gang fildelingsrevolusjonen er i gang med et nytt prosjekt som best kan beskrives som en blanding av Facebook og Chatroulette.

Ble lovlig
Shawn Fanning startet som kjent Napster i 1999, til platebransjens store fortvilelse.

Etter mye juridisk tautrekking ble Napster omsider en lovlig tjeneste der brukerne kan kjøpe og abonnere på musikk.

Rettigheter
Men da hadde Fanning allerede forlatt skuta. Han gikk over til å starte SNOCAP et selskap som skulle ivareta digitale rettigheter på nettet.

Annonse


Dette ble ikke noen stor suksess, men Fanning ga seg ikke. Han startet deretter Rupture, et sosialt nettverk for spillinteresserte generelt og WoW-spillere spesielt. Dette ble senere kjøpt opp av Electronic Arts.

Ga seg ikke
Men Fanning ville fortsatt ikke gi seg. Han startet like etter Path, et sosialt nettverk som tar sikte på nærmiljøet (de nærmeste vennene, nær familie etc) – ikke på hele verden.

Side Facebook langt på vei også ivaretar kontakt i det små, måtte Fanning igjen finne seg noe annet å gjøre.

Voila – Airtime!
Airtime er nok en gang et sosialt nettverk, men denne gangen videobasert. I så måte konkurrerer det med Chatroulette, den russiske tjenesten som er mest kjent for grisegutter som viser fram lemmet sitt.

Fanning lover at dette blir mer renhårig og familievennlig, og han mener at han fyller et hull der Facebook ennå ikke er. Stikkordet er et samspill mellom videochat på direkten og utveksling av private videoer.

Har med seg gammel venn
Med seg har Fanning sin gale Napster-kollega Sean Parker. Det hører med til historien at Parker både tilbød ideen til Facebook-sjefen Mark Zuckerberg og prøvde å kjøpe Andreij Ternovskijs Chatroulette.

Både Zuckerberg og Ternovskijy takket nei.

Kilder:
The Register
Forbes.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse