Slik så hånden til William Warner ut etter at hans bærbare Toshiba PC gikk til «angrep» på ham.

Annonse


«Skutt» av PC-en

Wiiliam Warner (52) skulle bare spille en DVD på sin bærbare Toshiba-PC.

Kom som et prosjektil
Plutselig kom en skarp, spikerlignende gjenstand farende ut av åpningen på diskstasjonen. Delen kom med så stor kraft at den spiddet Williams hånd.

– Jeg så på håndflaten min og tenkte: Gud, hva hendte nå? Så ble smerten uutholdelig. Jeg måtte til sykehuset i hui og hast, sier Warner til avisen New Zealand Herald.

Kan ikke spille golf mer
Warner, som opprinnelig er brite og nå bor på New Zealand, er fortsatt preget av det som hendte for ett år siden.

Annonse


– Legen sier at jeg verken kan fiske eller spille golf mer. Til og med skriving er en kamp for meg nå. Jeg kan bare ikke tro at et forsøk på å spille en DVD på en laptop skulle ende med skader som gjorde høyrehånden min ubrukelig, sier den fortvilte mannen.

Tror fjær er årsaken
Saken har naturlig nok vakt oppsikt på New Zealand. Og teoriene er mange om hva som egentlig skjedde.

En av dem er at fjæren som holder delen som traff Warners hånd rett og slett røk i det han åpnet DVD-skuffen og at den dermed ble sendt ut av chassiset som et prosjektil.

– Nei, mekanismen er årsaken
Den erfarne PC-reparatøren Winston Su i selskapet PB Technologies har liten tro på dette.
Han har riktig nok aldri sett noe tilsvarende i sin sju år lange karriere, men mener at feilen skyldes mekanismen som holder DVD-skuffen i sporet den går ut og inn i.

Ifølge Su har en av de skarpe delene i mekanismen løsnet, ukjent av hvilken årsak. Og siden den sitter i spenn, har den fått enorm kraft når den ble frigjort fra maskinen.

– Unik hendelse
Warner sendte først en e-post til butikken der han kjøpte maskinen. De henviste videre til Toshiba.

Toshibas kommunikasjonssjef Mariana Thomas vektlegger at hendelsen er helt unik, og at ingen – verken i Toshiba eller i resten av verdens PC-industri – har hørt om noe lignende før.

Gransker hendelsen
– Toshiba tror ikke at omstendighetene i denne saken betyr at det er noen generell sikkerhetsfare med våre produkter, sier Thomas.

Hun bekrefter at selskapet nå har satt i gang gransking for å få rede på hva som har skjedd, og at de er i dialog med William Warner for å komme til en minnelig ordning med ham.

Annonse