Windows 8.

Annonse


Se hva Windows 8 klarer med kun 1GB

Det er viktig å kutte ned på minnebruken i moderne operativsystemer. Ikke bare for å forbedre ytelsen, men spesielt fordi det også sparer batteriet på små, håndholdte maskiner.

Windows 8 – Enda snillere

For minne, det er noe OSet jobber med hele tiden og derfor tyner det på batteriene i en portabel maskin om minnebruken i et OS blir stort. Og det kan fort gjøre brukernes opplevelse av maskin skikkelig kjip.

Klart, maskinvareprodusentene kan jo stappe mer minne inn i produktene, men dette gjør dem dyrere, større, tyngre og enda dårligere på å holde batteriene i live. Dette er spesielt viktig nå som forbrukene for alvor har tatt skrittet fra stasjonære, til bærbare og nå i det siste også nettbrett og smartmobiler.

Se selv

Microsoft gjør nå derfor alt for å kutte ned minnebruken til Windows 8, spesielt fordi OSet støtter ARM-CPUer, designet for mindre maskiner som f.eks. nettbrett.

Annonse


Microsoft har en gammel netbook med 1GB minne fra 2008, den samme maskinen de brukte for å demonstrere ytelsen til Windows 7 samme år, et OS som var langt snillere mot svak maskinvare enn Windows Vista. Windows 8 ser ut til å bli enda bedre.

På maskinen installerte de Windows 7 SP 1 og Windows 8. Utrolig nok bruker sistnevnte enda mindre minne, til tross for et helt nytt grensesnitt:

Windows 7 SP1.
(Ill.: Microsoft)
Windows 8.
(Ill.: Microsoft)

Kilde:
Building Windows 8

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse