Noah Wyle spilte Steve Jobs i filmen «Pirates of Silicon Valley» i 1999. Nå kan han få rollen nok en gang. Her fotografert på settet til TV-serien «Falling Skies».

Annonse


Blir han Steve Jobs enda en gang?

Apples tidligere toppsjef og med-grunnlegger Steve Jobs døde torsdag.

Nå kan historien om livet hans bli film.

Lagt inn bud på bokmanus
Ifølge TUAW.com, Afterdawn.com og flere andre nettsteder har Sony Pictures lagt inn et bud på et sted mellom en og tre millioner dollar (mellom 5,8 og 14,4 millioner kroner) for rettighetene til den kommende biografien om Steve Jobs, skrevet av Walter Isaacson.

Produsent blir etter alt å dømme Mark Gordon, som også var medprodusent på Steven Speilbergs store krigsepos Saving Private Ryan.

Annonse


Akutten-doktor kan få rollen
Ifølge Cnet News.com kan Noah Wyle være aktuell til rollen som Jobs.

Wyle er mest kjent som sin rolle som dr. John Carter i TV-serien Akutten, og er nå aktuell i serien Falling Skies.

Jobs ringte
Nettstedet bygger sine spekulasjoner på et intervju med Wyle i bladet Fortune, der han forteller at han ble oppringt av Steve Jobs etter at han hadde spilt teknologilegenden i TV-filmen Pirates of Silicon Valley i 1999.

Noah Wyle som en tidlig utgave av teknologi-guru Steve Jobs i 1999.
(Ill.: Turner Network Television)

Filmen handler om selskapene Microsoft og Apple i en svært tidlig fase, men mest av alt om rivaliseringen (og vennskapet) mellom Steve Jobs og Bill Gates.

– Dårlig film, men du var god!
Jobs fortalte Wyle at selv om han verken likte filmen eller manuskriptet, så syntes han godt om Wyles tolkning av seg selv.

– Om de hadde brukt litt mer tid og litt mer penger og kanskje hadde lagt litt mer vekt på detaljer, så kunne det nok blitt til noe. Men du var god, sa Jobs.

Det hører med til historien at Noah Wyle ikke var ulik bilder vi har sett av unge Steve Jobs i filmen, og at han i dag også ligner ikke så rent lite på den mer voksne utgaven av Steve Jobs…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse