Steve Jobs vil alltid bli husket som mannen som forandret IT-verdenen.

Annonse


– Vi har mistet et visjonært og kreativt geni

Apple offentliggjorde i natt at den tidligere toppsjefen nå har gått bort, 56 år gammel.

– Dyp tristhet
– Det er med dyp tristhet at vi kunngjør at Steve Jobs gikk bort i dag. Steves brillianse, lidenskap og energi var kilden til utallige innovasjoner som beriker og forbedrer våre alles liv. Verden er umålelig bedre på grunn av Steve, heter det i i en pressemelding som selskapet har sendt ut.

Jobs døde fredelig, omgitt av sin familie, heter det i en melding fra familien selv.

– Mistet et geni
– Apple har mistet et visjonært og kreativt geni, og verden har mistet et fantastisk menneske. De av oss som har vært heldige nok til å kjenne og arbeide med Steve har mistet en kjær venn og en inspirerende mentor. Steve etterlater seg et selskap bare han kunne ha bygd, og hans sjel vil for alltid være grunnmuren i Apple, heter det videre i Apples pressemelding.

Annonse


Steve Jobs fikk diagnosen kreft i bukspyttkjertelen i 2004, I 2009 gjennomgikk han en vellykket levertransplantasjon.

Dårlig helse
Han helsetilstand var likevel varierende i etterkant av operasjonen, og mange fryktet at han ikke ville fylle jobben som Apple-sjef eller falle fra for tidlig.

Den siste perioden har han hatt en mer tilbaketrukket rolle i selskapet, og 25. august i år overlot han roret til Tim Cook.

Gjorde ting enklere
Steve Jobs kanskje den personen som har preget IT-verdenen mest siden de førte personlige datamaskinene så dagens lys på slutten av 1970-tallet.

Jobs brukte mesteparten av sin karriere til å gjøre databruk enklere og mer brukervennlig for folk flest.

– Han forandret livene våre, redefinerte hele bransjer og oppnådde en av de sjeldneste bragdene i menneskets historie: Han forandret måten hver og en av oss ser verden på, heter det i en uttalelse fra president Barack Obama.

Vekt på design
Samtidig la han vekt på design, og gjorde det som tidligere var kjedelige bokser om til ikoner i hjemmet og i lomma.

Han styrte Apple med fast hånd, og satte sitt tydelige preg på alle selskapets produkter.

Stor respekt
Jobs hadde mange motstandere, men neppe noen fiender.

Han nøt stor respekt, og klarte de siste ti årene av sin karriere i selskapet å snu Apple fra å være et nisjeselskap til å bli allemannseie. Og ikke minst en av de største økonomiske suksessene i amerikansk historie.

Se også digi.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse