Samsung er villige til å endre Galaxy Tab 10.1. Hvordan vet vi foreløpig ikke. Og Apple har gått i tenkeboksen.

Annonse


– Vi kan endre Galaxy Tab

Samsung er nå villige til å fjerne en del funksjoner på sitt nettbrett Galaxy Tab 10.1. Hensikten er å blidgjøre Apple, melder BBC.

Ikke spesifisert
Hvilke funksjoner de er villige til å fjerne og hva dette eventuelt vil bety for brukerne, vil Samsung foreløpig ikke si noe om.

I utgangspunktet gjelder endringene bare Australia, der salget av Galaxy Tab 10.1 nå er stoppet etter at Apple fikk medhold i retten.

Medhold i flere land
Apple mener at Galaxy Tab er en ren kopi av iPad, og har også fått en domstol i Tyskland med på dette. I tillegg er salget av flere av Samsungs Galaxy mobiltelefonmodeller stoppet i Nederland, etter en tilsvarende dom der på mobilsiden.

Annonse


Apple planlegger flere søksmål mot Samsung. Samtidig har Samsung gått til motsøksmål mot Apple, fordi de på sin side mener at det er Apple som kopiere dem, ikke omvendt.

Apple i tenkeboksen
Apple vurderer nå endringene som Samsung sier de vil foreta, men sier at de trenger tid før de kan gi et endelig svar på om disse er tilstrekkelige til at de trekker søksmålet.

Det er sannsynlig at Samsung vil gjennomføre dem over hele verden dersom Apple svarer positivt på den utstrakte hånden fra sørkoreanerne.

Avhengige av hverandre
De to selskapene har nærmest ligget i krig det siste halve året. Situasjonen kompliseres ved at de i tillegg til å være konkurrenter også er handelspartnere.

Innmaten i flere av Apples produkter er for en stor del laget av Samsung. Mye tyder på at Apple ser seg om etter alternativer, noe som i så fall vil svi skikkelig på pungen for Samsungs vedkommende.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse