Mark Zuckerberg kunne for litt over en uke siden presentere en helt ny utgave av Facebook. Reaksjonene har ikke bare vært positive.

Annonse


Mer personvern-trøbbel

I USA har to kongressmedlemmer nå bedt det mektige myndighetsorganet FTC (Federal Trade Comission) om å undersøke om Facebook bryter den amerikanske personvernloven.

– Respekterer ikke personvernet
Årsaken er funksjonen som gjør at Facebook følger dine bevegelser også etter at du har forlatt siden.

I tillegg har flere land reagert mot det de mener er Facebooks manglende respekt for sine brukeres privatliv. Spesielt i Tyskland har reaksjonene vært sterke fra politisk hold, og det er ventet flere restriksjoner på det sosiale nettverket der i nærmeste framtid.

Egne undersøkelser
Nå melder også Irland seg i protestkoret, melder avisen Financial Times.

Annonse


Det irske datatilsynet vil innlede egne undersøkelser av Facebook, på grunnlag av reaksjoner fra personverngrupper rundt om i Europa.

– Vanskelig å følge med
Disse gruppene har uttrykt bekymring over Facebooks nye «sømløse» deling av informasjon, der det ikke er like lett som før for brukeren å vite hvem som får se statusoppdateringer, bilder og annen informasjon som legges ut. (Se hvordan du kan ta tilbake kontrollen HER).

Torsdag i forrige uke presenterte Facebook-sjefen Mark Zuckerberg en rekke store endringer på det sosiale nettverket. Blant annet kan brukerne nå lage en tidslinje der de skildrer livshistorien sin fortløpende og også kan legge inn historisk informasjon.

Alle får se alt…om du ikke passer på
Den andre store nyheten var OpenGraph, en ny utviklerplattform som gjør det mye enklere å integrere apper.

Blant annet er nå musikkstrømmeren Spotify integrert i Facebook, slik at brukerne kan dele musikk enklere enn før.

Kilde:
Reuters.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse