KLISS LIKE: To eksempler på iPhone-kopier som selges i Kina (ingen av telefonene er identiske med de som omtales i artikkelen).

Annonse


Ser du forskjellen?

Fem personer er mistenkt for å ha solgt noe som ser ut som en tro kopi av iPhone.

– Svært vanskelig å se forskjell
De fem skal ha solgt over 200 telefoner på gata i Shanghai før de ble tatt, skriver Shanghai Daily.

Ifølge politiet skal det være svært vanskelig å se forskjell på ekte vare og kopiene.

En tusenlapp billigere
Telefonene ble en tusenlapp billigere enn originalen. Mens en ekte iPhone koster 5000 kinesiske yuan (ca 4800 kroner), ble kopien solgt for 4000 yuan (ca. 3800 kroner).

Annonse


Vanligvis koster andre iPhone-kopier langt mindre, ofte bare noen hundrelapper. Men de gir seg ikke ut for å være noe annet enn billige kopier.

Ren svindel
I dette tilfellet mener politiet vi snakker om ren svindel, der kundene ble lurt til å tro at de kjøpte ekte varer og ikke en kopi.

Uansett må det hya vært god butikk, for politiet antar at byggekostnadene pr. telefon har ligget på halvparten av utsalgsprisen.

Godt organisert
Banden skal ha vært godt organisert, og i tillegg med de rundt 200 nye telefoner som lå klare for salg beslagla politiet et omfattende delelager.

Mye tyder dermed på at banden hadde planer om å produsere de falske telefonene i stor skala.

Kortere batteritid
Telefonene ser ut til å ha et fungerende, egenskrevet operativsystem som ligner iOS. Men du får naturlig nok ikke lastet ned apper fra Apples butikk.

I tillegg skal batterikapasiteten være betydelig dårligere enn med ekte vare.

Kopierer florerer
Det er ikke første gang iPhone blir piratkopiert.

For en tid tilbake dukket det opp i Kina en modell under navnet «hiPhone». I motsetning til den pirattelefonen som er avslørt nå, er HiPhone ikke en tro kopi. Faktisk er det et slags forsøk på forbedring.

Også «iPhone 5»

Ifølge Iphonejailbreak.me har hiPhone både radio og plass til to SIM-kort, noe ipHone ikke har.

Det har også en god stund nå blitt solgt «iPhone 5» i kinesiske storbyer, selv om Apples nye telefon ennå er noen uker unna.

Falsk butikk
Også andre Apple-produkter har blitt kopiert, og i byen Kunming avslørte politiet i sommer til og med en falsk Apple Store.

Komplett med lyse tremøbler, pleksiglass og bilde ekspeditører bak Genius-skranken…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse