Samsung får nå støtte for en av sine viktigste distributører på telesiden. (Illustrasjon: Per Ervland)

Annonse


Samsung får støtte

Netet begynner nå å snøre seg sammen for Samsung, som opplever salgsforbud mot nettbrettet Galaxy Tab i Tyskland og Australia, samt forbud mot salg av GTalaxy-telefonene i Nederland.

Går inn på Samsungs side
Mange frykter at forbudet nå skal spres seg til flere land. Sjansene er til stede for et forbud i hele EU, og Apple (som mener Samsung kopierer iPad og iPhone) forbereder saker både i USA og flere asiatiske land.

Nå går den tyskeide, multinasjonale telegiganten T-Mobile inn på Samsungs side.

Frykter katastrofe
De tjener i dag store penger på å selge Galaxy-produktene til sine kunder. I tillegg tjener de grovt på at de samme kundene bruker dem til ulike aktiviteter på nettet. T-Mobile selger derimot ikke Apples produkter.

Annonse


Det ville med andre ord være en katastrofer for T-Mobile dersom deres mest solgte produkter skulle bli trukket fra markedet.

Frivillig vitne
De har derfor lagt inn en såkalt amicus curiae i USA.

Dette innebærer at en utenforstående som verken er kalt inn som vitne eller direkte involvert i saken på frivillig grunnlag tilbyr retten støtte for å løse en sak.

Svarer med samme mynt
T-Mobile frykter nå at julesalget vil bli skadelidene, og vil trolig gjøre alt for å få domstolen i USA til å avvise Apples krav om salgsforbud.

Samtidig har Samsung nå tatt de første rettslige skrittene for å få forbudt salget av iPhone og iPad i flest mulig land.

Kan ende med forlik
Vi snakker med andre ord om en kald krig her, der utfallet på ingen måte er gitt på forhånd.

De fleste tror likevel at det stirden ender med forlik – etter at advokatene har fått sitt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse