Din nye Facebook-profil.

Annonse


Slik tar du kontroll over Facebook

Du har kanskje fått med deg at Facebook har gjort en rekke endringer og implementert nye funksjoner i det siste?

Bestem selv

På plass er en musikk-tjeneste koblet til Spotify, Subscriptions, en sanntidsoppdaterings-boks og en ny profil-forside (rulles ut om noen uker, men du kan allerede få den).

Men mange ønsker ikke mer enn venners status-oppdateringer og kunne ikke brydd seg mindre om alt det andre som foregår på forsiden. Dessuten er det jo uansett fint å velge bort dillet man aldri bruker og heldigvis finnes det en rekke fine Facebook-utvidelser til de mest populære nettleserne.

Slik installerer du Greasemonkey i Firefox.

Annonse
«Beautify Facebook»

«Beautify Facebook» er først ut og er en Chrome-spesifikk utvidelse som lar deg gjøre, som navnet tilsier, visuelle endringer. Du kan blant annet velge et eget bakgrunnbilde og endre den visuelle stilen.

«Better Facebook»

«Better Facebook» støtter Firefox, Chrome, Safari og Opera (og alle andre nettlesere med Greasemonkey-støtte).

«Better Facebook» introduserer fane håndtering av apper og status-oppdateringer samt støtte for temaer og bakgrunner.

«FFixer»

«FFixer» er et brukerscript, noe som betyr at du kan bruke det på alle nettlesere som støtter Greasemonkey som tidligere nevnt.

Denne utvidelsen fokuserer på grensesnitt-endringer. Man kan blant annet forstørre profil-bilder og bilder i en profil, deaktivere Facebooks mini-bilde-boks og laste inn hele foto-album samtidig

«Minimalist Facebook»

«Minimalist Facebook» er en Chrome-utvidelse og et Greasemonkey-script som rydder opp (eller roter til, alt etter som man ser det) grensesnittet og fjerner reklame, venne-tips, hendelser og den nye sanntidsoppdaterings-boksen.

Utvidelsen lar deg også gjemme lenker til Facebook-funksjoner du ikke bruker og gjemme chatten helt.

«F.B. Purity»

Som navnet tilsier fjerner «F.B. Purity» (script og utvidelse) alt tullet du ikke ønsker i nyhets-strømmen. Man kan fjerne reklame, venne-tips, venne-finneren og andre elementer man finner på høyresiden på Facebook-forsiden.

Best er nok funksjonen som lar deg velge hva du skal se på forsiden. Du kan f.eks. fjerne alt som har med avstemminger og gjøre eller aldr igjen måtte se om noen liker en side.

Kilde:
Lifehacker

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse