iphone4smockup1

Annonse


Du trodde ikke dette var den store iPhone 5-hemmeligheten

Ifølge 9to5mac.com er den store killer-funksjonaliteten i iPhone 5 avansert talekontroll. Dette ifølge oppdagelser i en SDK (utviklings-pakke).

Er dette killer-funksjonen?

Apple kjøpte nemlig selskapet Siri i april 2010, eksperter på kunstig intelligens og stemmegjenkjenning. Nå skal selskapet ha integrert teknologien i iOS 5 og iPhone 5 (og kun iPhone 5, ifølge 9to5mac.com)

Funksjonen er døpt Assistant og er en videreutvikling av Voice Control som ble introdusert i iPhone 3GS i 2009.

Les også: – Og så ringer du dama mi.

Annonse
Man holder inne hjem-knappen

For å aktivere Assistant holdes hjem-knappen inne, og så er det bare å diktere til telefonen hva man vil den skal gjøre. F.eks. å finne frem til et bestemt sted, eller å sende en SMS til en bestemt person.

Brukeren kan også be Assistant lese opp teksten man har matet den med for å være sikker på at den er korrekt (for å unngå damnyouassistant.com).

Er smart

Ikke bare det, men man kan faktisk ha toveis-kommunikasjon med iPhone 5. Setter man opp et møte med noen med Assistant vil den første snakke-boblen fortelle iOS dette.

Etter at du har matet telefonen med møte-informasjonen spør den deg hvilken e-post personen du skal invitere i møte skal bli varslet på. iPhonen vil også kjapt vise deg kalenderen for å verifisere møtet.

Find My Friends og Wolfram Alpha

Stemmegjenkjenningen skal være så presis at brukeren ikke skal behøve å snakke som en robot for å få utført det man vil.

Det skal også ha blitt funnet nye referanser til Apples myteomspunnede Find My Friends som nå endelig skal lanseres samtidig med Assistant. Dette fordi de to tjenestene er koblet opp mot hverandre. Ja, du gjettet riktig, du kan nå spørre telefonen om hvor en bestemt person er («Hvor er xxxx») og telefonen deler dette med deg. Det kommer egne personverninnstillinger for dette.

Også Wolfram Alpha skal være integrert med Assistant.

Oppsumering

Altså, dette ventes å finne i iPhone 5 som det ryktes skal vises frem 4. oktober:

* Assistant.
* 1GB RAM.
* To-kjerne A5 CPU.
* Nuance speech-to-text.
* 8 MP-kamera.

Siri før selskapet ble kjøpt av Apple:

Kilde:
9to5mac.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse