win 8 boot 2

Annonse


Aldri mer BIOS

Uansett hvor moderne Windows-versjon vi kjører, må vi fremdeles forholde oss til BIOS-opplevelsen ved oppstart. Bare synet av monokrom tekst før den elegante startskjermen dukker opp kan ødelegge inntrykket av at vi sitter foran et avansert operativsystem.

Endelig gjør Microsoft noe med det, og i Windows 8 er BIOS borte (i alle fall på utsiden, selve systemet forsvinner jo ikke).

Raskt og pent
Windows 8 skal ha en eksepsjonelt rask oppstart (rundt 7 sekunder), og Microsoft bestemte seg i samme slengen for å gjøre noe med brukeropplevelsen. Dermed skal Win 8 bruke den visuelle UEFI-standarden i stedet for BIOS-grensesnittet, og kort fortalt betyr det en sømløs opplevelse fra start til slutt. Brukere flest vil ikke lenger trenge å se på tekstlinjer som hører hjemme på 80-tallet.

Det skal fortsatt være mulig å grave dypere i OSets innstillinger gjennom dette grensesnittet, men samtidig vil det hele være stilig og brukervennlig, uansett om man bruker en datamaskin eller nettbrett.

Annonse


win 8 boot
(Ill.: Microsoft)

Også for avanserte brukere
Microsoft viser frem hvor lett det er å velge mellom flere operativsystemer, for eksempel, og selv det å dykke i de mest avanserte innstillingene skal konsekvent foregå gjennom det samme grensesnittet. Det er også støtte for virtuelt tastatur når man jobber med kommandolinje, slik at du kan utføre slike oppgaver fra et nettbrett.

Det ser veldig interessant ut, og det er hyggelig å se at denne glemte delen av Windows-opplevelsen endelig blir overhalt etter 30 år.

Kilde:
MSDN

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse