Mark Zuckerberg kan glede seg over utrolige tall.

Annonse


– Facebook skal selge musikk og video

Flere amerikanske kilder, blant dem troverdige New York Times, melder at Facebook har en stor nyhet i ermet foran utviklerkonferansen F8 torsdag denne uka.

Omfattende samarbeid
Ifølge kilder som flere medier har snakket med, vil Facebook lansere et stortstilt samarbeidsprosjekt med film-, TV- og musikkindustrien der brukerne vil få tilgang til materiale direkte gjennom sin konto via strømming.

Som eksempel nevnes Spotify, som det i dag lenkes hyppig til via utallige Facebook-statusoppdateringer. Problemet er bare at brukere som ikke er medlem av tjenesten ikke kan høre musikken.

I stedet får de en plagsom forespørsel om de vil abonnere.

Annonse
Får fri tilgang
Dette skal i følge meldingene Facebook nå endre på. I stedet for mas om betalt abonnement eller gratis prøvemdlemskap med reklame, vil brukerne få fri tilgang til musikken som en Facebook-vernnene lenker til.

Samme prinsipp skal ifølge meldingene gjelde film og TV-episoder.

Ti musikkaktører
Spotify, Rhapsody, Rdio, MOG og Deezer er blant de til sammen 10 musikktjenestene som skal være med i samarbeidet.

Det samme er musikkvideotjenesten Vevo. Men ingen samarbeidspartnere innen TV- og filmbransjen nevnes konkret ennå.

Markedsføring som betaling
Film-og musikkbransjen gjør naturligvis ikke dette gratis. Men kombinasjonen av lisenspenger fra Facebook og enorm markedsføring av tjenester de senere kan ta betalt for skal ha gjort at de er villige til å gå med på at Facebook åpner for gratis tilgang.

Hvor mye av materialet som vil ligge ute til fri avbenyttelse, er foreløpig uklart.

Men det som derimot synes å være klart (uten at det er bekreftet), er at Facebook nå utvider sin virksomhet til også å omfatte organisert markedsføring av underholdning.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse