Det skal handle om nettbrett også neste år, og i enda større grad enn i år. Nettbrett-krigen har nettopp startet. Apple vant det første slaget, men Google og Microsoft har ikke råd til å tape. Det blir beintøft for alle og dermed bra for oss forbrukere.

Annonse


– Det er dere som bruker våre patenter

Som kjent har Apple greid å stoppe salget av Samsungs nettbrett Galaxy Tab både i Tyskland og Australia. Og får Apple det som de vil, vil salget bli stoppet i resten av verden også.

Stopper de alle sammen?
Så langt har Apple rettssaker gående i både Frankrike, Japan og USA – i tillegg til de landene der de har fått dommer i sin favør (Tyskland, Nederland og Australia)

Apple mener at Galaxy Tab er en ren kopi av deres iPad. Dersom de oppnår endelige dommer i sin favør, vil de trolig muligens å stoppe andre nettbrett også. Både Sony, Acer og mange andre store produsenter har nå kommet med produkter som ligner iPad.

Snur situasjonen
Samsung gir seg imidlertid ikke uten kamp. Ifølge Korea Times forbereder de nå et stort motsøksmål mot Apple der de hevder at Apple har snudd alt på hodet.

Annonse


Ifølge nyhetsbyrået Reuters gjelder søksmålet i første omgang Australia, der Samsung på grunn av dommen ikke får lov å lansere den siste versjonen av Galaxy Tab, 10.1.

Samsung mener imidlertid det er Apple som har stjålet deres patenter, og ikke omvendt.

Vil kjøre på 3G
En ikke navngitt kilde i Samsung oppgir overfor den koreanske avisen at det spesielt er 3G-delen i (enkelte modeller av) iPad Samsung kommer til å kjøre på.

– Så lenge Apple ikke dropper de mobile telekommunikasjonsfunksjonene vil det være umulig for dem å selge sine «i»-produkter uten å bruke våre patenter, sier kilden.

På offensiven
Samme kilde bekrefter at Samsung nå endrer strategi. Så langt har de ikke villet ta opp kampen med Apple. I stedet har de bøyd seg for rettskjennelsene og håpet at det hele skal blåse over.

Nå ser de tydeligvis at hele grunnlaget for deres lukrative nettbrett-industri kan være truet. Og da er eneste løsningen å mobilisere til motangrep.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse