Storbritannias kulturminister Jeremy Hunt oppfordrer Google til å fjerne alle søk som kan lede til piratkopiert materiale.

Annonse


– Fjern piratene fra Google!

Storbritannias kulturminister Jeremy Hunt er grundig lei av at folk enkelt kan finne piratnettsteder som Pirate Bay og torrentz.eu via en enkelt Google-søk.

– Fjern søkeresultatene
Nå oppfordrer han søkegiganten til å fjerne alle søkeresultater som gjør det mulig å finne piratkopiert materiale på nettet.

Ikke overraskende reagerer Google negativt på forslaget.

– Hvem som helst kan uten en rettskjennelse bruke vårt system for å informere oss om innhold som bryter med opphavsretten og deretter få det fjernet, svarer selskapet.

Annonse


Vil ha lovendring
Hunt vil imidlertid ikke slå seg til ro med dette. Han mener loven bør endres slik at Google og andre blir tvunget til å blokkere for nettsteder som peker videre til torrent-filer med opphavsbeskyttet materiale som spill, film, musikk og programvare.

I 2015 skal det britiske parlamentet vedta en ny lov, den såkalte Communications Act. Det er ventet at flere av Hunts forslag vil bli bakt inn i denne.

– Som ulovlige butikker
– Vi tillater ikke at ulovlige produkter blir solgt i vanlige butikker. Vi tillater heller ikke at butikker blir etablert med ett eneste formål for øye: Å selge piratkopierte produkter. På samme måte burde vi få anledning til å gjøre det vanskeligere å komme inn på nettsteder som har som eneste formål å bryte opphavsretten, sier Hunt til BBC.

Hunt er for øvrig også øverste politisk ansvarlig for de olympiske leker i London i 2012.

Annonse