kommentar ITavisen_To#3D702

Annonse


Denne gangen får de det til

Gårsdagens presentasjon av Windows 8 imponerte ITavisens lesere. Det er det ingen tvil om.

Ny runde i tenkeboksen
For langt de fleste reaksjonene i kommentarfeltet under artikkelen vi la ut i går kveld var positive.

De de av oss som måtte ha trodd at Apple om få år ville overta hele forbrukermarkedet, må nå ta en ny runde i tenkeboksen. For dette er helt nye takter fra programvaregiganten i Redmond.

Hemmet av ræl
Microsoft har for en stor del vært hemmet av to hensyn: Produsentene og bakoverstøtte. De har måttet leve med at PC-produsentene har laget maskiner av til dels laber kvalitet, og i tillegg har stappet inn en masse tvilsom programvare fra aktører de har hatt avtale med for å subsidiere prisen.

Annonse


I tillegg har spesielt bedrifter forlangt at de nye versjonene av Windows skal være kompatibelt med den programvaren de i sin tid betalte i dyre dommer for.

Mangler styring
Dette har ført til at det på sett og Microsoft selv har måttet si fra seg styringsretten på sin egen programvare. Og reslutatet har blitt nokså lurvete, med mye ræl som ingen egentlig trenger.

Apple har gått motsatt vei. Da de gikk over fra OS 9 til OS X, var de nådeløse. Ingenting av det gamle ble støttet lenger (selv om man en stund kunne kjøre de to OS-ene parallelt). Og for hver nye versjon av OS X var det de andre som måtte hoppe, ikke Apple.

Avgjørende skille
Microsoft tør neppe å være like konsekvente, men svært mye tyder på at det kommer til å gå et avgjørende skille mellom 7-ern og 8-ern.

Ikke minst i grensesnittet, som er fullstendig revidert og modernisert i tråd med en estetikk vi umiddelbart kjenner igjen som tidsriktig, logisk og oversiktlig.

Ingen kopi
Samtidig er det ingen Apple-kopi. Windows 8 skiller seg ut, selv om det både har app-butikk og er optimalisert for pekeskjerm.

Jeg tror Microsoft med Windows 8 kommer til å slå fryktelig tilbake. Og gjør de markedsføringen riktig, kommer folk flest til å oppfatte i enda større grad enn i dag at de får en vel så bra maskin til en mye lavere pris om de velger Microsoft framfor Apple.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse