Snart kan du lese så mye du vil for en årlig leie, skriver avisen Wall Street Journal.

Annonse


Vil starte «Spotify» for bøker

Verdens største bokhandel lever i dag fett på å selge e-bøker, som nå har passert både salget av innbundne titler og pocketbøker i USA.

Leie – ikke eie
Hvorfor Amazon nå skal starte utleie av bøker er det derfor ikke helt lett å bli klok på.

Men det skriver faktisk Wall Street Journal (abonnement kreves for å lese hele artikkelen) i dag.

Første gang med e-bøker
Ifølge avisen er det snakk om et system der man betaler en årlig leie for å lese så mye man vil, akkurat som man på musikktjenesten Spotify betaler en sum i måneden i året for å få tilgang til et gigantisk musikkbibliotek.

Annonse
Helt ny er imidlertid ikke ideen. I USA har man lenge hatt utleie av bøker på Booksfree.com og Bookswim. Men her dreier det seg om fysiske bøker.

Ikke begeistret
Utleie av e-bøker er noe helt nytt, og kan komme til å snu opp ned på bokbransjen nok en gang.

Ideen kan likevel bli stoppet av nettopp bokbransjen selv. For den er ikke udelt begeistret for Amazons idé, ifølge Wall Street Journal.

I likhet med platebransjen tvilholder forlagene på den fysiske boka, selv om det har åpnet set nye og store kundegrupper via Kindle.

Treg start
Det er imidlertid med en viss motvilje de har latt varene sine bli digitalisert for salg. Om de vil leie ut de samme varene, gjenstår å se.

Her hjemme har e-boka hatt en treg start, på grunn av høye priser og kronglete kjøpsrutine. Det er heller ingen ting som tyder på at den norske bokbransjen vil forsere en utvikling fra fysiske til elektroniske bøker. Til det er papirbøker ennå for lønnsomt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse