AcneApp lovte å fjerne kviser ved hjelp av lys fra telefonen. Det stemmer ikke, skal vi tro amerikanske forbrukermyndigheter.

Annonse


– Denne appen fjerner kviser

Utviklerne Andrew Finkle. Koby Brown og Gregory Pearson hevdet at appene deres kunne kurere kviser.

– Fjerner ikke kviser
Dette vil imidlertid ikke det amerikanske mynduighetsorganet FTC (Federal Trade Commission) være med på.

– Smarttelefoner gjør livene våre lettere på mange måter, men dessverre ikke når det gjelder kviser, skriver FTC-dommeren Jon Laibowitz tørt.

Nå må det tre, som sto bak appene AcnePwner for Android (Finkle) og AcneApp for iOS (Brown og Pearson) ut med henholdsvis 9485 og 79 759 kroner i bot for å ha lurt sine kunder til å tro på noe som nok var for godt til å være sant.

Annonse


Ikke avskrekkende
Spesielt avskrekkende på svindlere er nok ikke bøtene.

For et enkelt regnestykke viser at med seks kroner for hver app-nedlasting sitter Finkle igjen med et overskudd på 2789 kroner etter at boten er betalt, mens Brown og Pearson kan dele 11 159 kroner når de har gjort opp for seg.

Vitenskapelig «bevis»
De tre hevder for øvrig at de hadde solid vitenskapelig grunnlag for å hevde at appene virkelig kurerte kviser.

Her ser vi en lege som går god for teorien, (men ikke for appen):

Begge appene skulle angivelig fjerne de ekle greiene på huden ved å bruke lys. Ved å holde telefonen mot huden noen timer hver dag, skulle problemet være løst.

Mulig å fjerne med lys
Ifølge British Journal og Dermatology – et i høyeste grad authoritativt organ for hudleger verden over – er det mulig å fjerne kviser ved hjelp av lysterapi.

Denne krever imidlertid et ganske annet lys enn en mobiltelefon kan gi.

Også føflekker
Det er heller ikke første gang apper har lovt å fjerne skavanker hos folk.

I fjor fjernet Apple en app som lovet å fjerne føflekker – noe som vanligvis krever et operativt inngrep med laser og kvalifisert helesepersonell involvert.

Det hører også med til historien at det i hvert ligger minst en kvise-app i iTunes, Acne Eraser. Men den er heldigvis gratis.

Kilde:
The Register

Annonse


Annonse


Annonse