MacBook Air på toppen, Ultrabooks under.

Annonse


Er PC-bransjen virkelig så redde Apple?

I går skrev ITavisen.no nyheten om at Intel utsetter sine nye 22 nm. Ive Bridge-brikker grunnet lav etterspørsel. Hvorfor tror PC-produsentene etterspørselen er lav for ultratynne Windows-bærbare? Fordi Apples MacBook Air stjeler rampelyset, ifølge kilder Digitimes’ kilder.

Tør ikke satse

For Apples ultratynne bærbare tar tydeligvis all æren i markedet. Det er Digitimes som mener å vite at Acer, Lenovo, Toshiba og Asustek Computer ikke engang ser på fjerde kvartal som et kvartal det er verdt å satse på, ganske enkelt fordi Apples bærbare stjeler hele showet.

Apple bestemmer også her

PC-produsentenes plan er å teste markedet for det de kaller ultrabooks, dvs. svært tynne bærbare. Derfor skal de ikke har produsert mer enn 50 000 eksemplarer. Dette ifølge kilder i maskinbare-bransjen.

Apple derimot sparer ikke på kruttet og produserer ifølge Digitimes hele 500 000 maskiner hver eneste måned.

Annonse


Krangler om pris

En merkelig defensiv holdning spør du oss, for i mens kan Apple fortsette å bestemme reglene i nye maskinvare-segmenter.

Intel og PC-produsentene skal heller ikke være enige om hvordan de skal kunne kutte prisen (1000 dollar er den gyldne middelvei) for å kunne konkurrere med Apples MacBook Air-maskiner, maskiner Apple får produsert billigere enn alle andre da de har store kontrakter på komponenter, kontrakter de har tegnet før alle andre.

Kilde:
DigiTimes

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse