Disse barna lot seg imponere av LGs realistiske 3D - som bare trenger et par enkel, billige briller uten elektronisk hjelp.

Annonse


Briller eller ikke briller?

Berlin/IFA (ITavisen): LG har passive briller som ikke innebærer elektronikk. Panasonic, Sony og Samsung satser på aktive briller som kommuniserer med skjermen.

En verden uten briller
Og Toshiba har like godt kastet brillene på dynga. De tror rett og slett ikke på at folk i framtida vil innta potetgullet og popcornet med teite og ubehagelige greier på nesa.

Selvsagt har de rett. Briller er en ulempe. Kunne vi klare oss uten, ville verden vært et bedre sted å se 3D-filmer i.

Toshibas demonstrasjon av brilleløs 3D var betydelig mer imponerende på storskjerm enn på TV.
(Ill.: Tore Neset)

Skuffelse på bakrommet
Men funker det? Tja. presentasjonen i et mørkt rom og på et stort lerret med en projektor som neppe noen gang vil være til å betale for folk flest, er utvilsomt imponerende.

Men TV-apparatene er alt annet enn det. Det var lange køer, og selv fikk vi dessverre ikke tid til å ta dem i øyesyn. TV-ene var nemlig stengt inne på små rom der bare få mennesker om gangen fikk se dem.

Annonse


De som kom ut, var ikke alle like imponerte. Heller ikke våre pressekolleger som hadde tatt teknologien i øyesyn tidligere på messen kom med lovord. Så nei. Dette ser ikke ut til å være modent for suksess på en stund ennå.

Uansett kommer de første TV-ene på marekdet i Europa i desember, lover Toshiba.

En nærmere forklaring på hvordan den brilleløse teknologien virker finner du på 3dtvguide.org. Du kan få et inntrykk ved å se denne videoen:

Billig, enkelt og bra
Mer imponerende var den passive brilleløsningen fra LG. Disse brillene koster nesten ingen ting, og tilsvarer de du kjøper for 20 kroner på kinoen.

Og 3D-effekten er det ikke noe å si på. Heller ikke skarpheten. Teknologien er på ingen måte ny, men den har utviklet seg voldsomt.

Så selv om vi fortsatt holder en knapp på den aktive brilleteknologien og ønsker oss et brilleløst samfunn, ville vi her og nå valgt LGs løsning ut fra pris, kvalitet og enkelhet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse