steve-jobs-ipad-apple-ap

Annonse


– Jobs forblir Apples visjonær

Walt Mossberg er Wall Street Journals fremste tekno-journalist og har intervjuet Steve Jobs en rekke ganger.

– Jobs skal være aktiv

I en lengre artikkel mener Mossberg å vite, ifølge det han betegner som ekstremt vel-informerte kilder, at Jobs skal fortsette å være med på utviklingen av Apples hovedprodukter samt strategien til selskapet. Og ikke minst skal han være en aktiv styreformann.

Når det er sagt, en styreformann er på ingen måte det samme som en sjef og helsen til Jobs skal være svingende. Uansett ser det ut til at Jobs skal fortsette i Apple som han har gjort siden januar i år da han tok ut syke-permisjon for tredje gang og ga Tim Cook ansvar for den daglige driften av selskapet.

Les også: Steve Jobs trekker seg som Apple-sjef.

Annonse


– De har sine marsjordre

«CEOs går av hver dag, så hvorfor er dette skillet så meningsfylt? De fleste er heldige hvis de kan forandre verden på en viktig måte, men Jobs, i flere stadier av hans karriere, endret global teknologi, media og livsstil på flere måter og i flere anledninger», skiver Mossberg.

Etter at avgangen ble kjent er selvsagt synsere og analytikere kjapt ute med sine spådommer. Dette mener Ezra Gottheil fra Technology Business Research:

«Apple har det bra og det vil de også være fremover. Apple vet hva de skal gjøre for den neste store tingen, kanskje de neste to neste store tingene. De mister artisteriet til Jobs, men selskapets ledere har sine marsjordre.»

De neste årene er nok spikret

iPhone 5 og iPad 3 er nok allerede ferdig-utviklet. Det ryktes en september-avduking og oktober-lansering av førstnevnte, mens Apples nye nettbrett, trolig med Retina Display, ventes tidlig neste år.

Til og med iPhone 6 og iPad 4 kan allerede være langt inn i planleggingsfasen.

Tim Cook ingen visjonær

Likevel, det er ingen som kan erstatte Jobs som ikon og visjonær. Tim Cook er en svært god administrator, men mangler karismaen til Jobs.

«Apple blir forandret uten Steve Jobs, det kommer til å bli et helt annerledes Apple», hevder Rob Enderle fra analyseselskapet Enderle Group. Gottheil er enig i at selv om Apple vil klare seg fint på kort sikt, er fremtiden langt mer usikker:

«I et lengre perspektiv kommer Apple ikke til å kunne utføre de miraklene man har lykkes med som når Steve Jobs ledet selskapet».

Her er Apples nye organisasjonskart.

Kilder:
All Things D
IDG.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse