Å ga fra ett mobil-OS til et annet sitter langt inne for mange, viser nye undersøkelse.

Annonse


Nederland stoppet Samsung

Rettsdramaet fortsetter for Samsung, som i går fikk sine Galaxy-produkter nesten bannlyst i Nederland. Det pågående søksmålet fra Apple resulterte i at en hollandsk rett forbød salg og markedsføring av Galaxy S, S II og Ace-telefonene.

Forbudet trer i kraft fra oktober. Likevel, det ser ikke ut til å bekymre Samsung nevneverdig.

Ett program
Retten fant nemlig ut at av alle Apple-patentene Samsung beskyldes å ha brutt, er det bare en av disse som er grunnlaget for forbudet. Det er snakk om fotogalleri-applikasjonen, som er en del av Android 2.3. Og dermed melder Samsung at de kommer til å patche denne applikasjonen slik at den ikke lenger bryter patenter.

Det betyr at Samsung ikke forventer noe forstyrrelse i salget av telefonene, og at avgjørelsen heller ikke vil påvirke noen andre EU-land. Galaxy-nettbrettene er også utenfor fare, da de bruker Android 3.0, som ikke bryter patentene.

Annonse


Distribusjon
De fleste leveransene av Samsung-produkter distribueres til resten av Europa gjennom Nederland, så bannlysningen kunne potensielt vært problematisk også for andre land. Det ser imidlertid ikke ut til å være tilfellet foreløpig.

Kilder:
BBC
Engadget

Annonse