Mark Zuckerberg kan glede seg over utrolige tall.

Annonse


Følger opp Apples stormannsgalskap

I forrige uke kom meldingen om at Apple bygger et nytt, romskipslignende hovedkvarter som etter sigende skal bli større enn selvbeste Pentagon.

Blir for smått
Ifølge San Jose Mercury News sysler Facebook med lignende planer.

Facebook har nettopp flyttet fra sitt gamle kontor i Palo Alto til det gamle hovedkvarteret til Sun Microsystems i nærliggende Menlo Park knappe fem kilometer unna.

Men allerede nå begynner dette åpenbart å bli for smått.

Annonse


Nybygg like ved gamle Sun
Derfor bygger Facebook nå et flunkende nytt anlegg like ved det tidligere Sun-bygget

Det nye anlegget blir på rundt 129 000 kvadratmeter, og kommer i tillegg til de 305 000 kvadratmetrene som den tidligere Sun-campusen omfatter.

Nærmer seg en halv kvadratkilometer
Når alt er ferdig, vil Facebook til sammen disponere nærmere en halv kvadratkilometer bygningsmasse. Det er ikke så langt unna Apples nye palass i Cupertino.

Nøyaktig vil de de to eiendommene måle henholdsvis 433 426 (Facebook) og 492 386 (Apple) kvadratmeter.

Plass til 6400
«Bare» 1500 av Facebooks medarbeidere har foreløpig flyttet til Menlo Park. Men anlegget slik det står nå kan huse 3600.

Når nybygget kommer på plass, vil det bli plass til ytterligere 2800 medarbeidere. Facebook har i dag rundt 2000 ansatte, så her er det rom for ekspansjon.

Til samenligning regner Apple med å få plass til 12 000 ansatte i sin nye bygning. Totalt har selskapet nå nærmere 50 000 ansatte på verdensbasis, så slik sett gjør de Facebook til en dverg.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse