Acer er det merket som går mest tilbake, både i Europa og Norge. Mens Apple er vinneren.

Annonse


PC stuper – Mac fosser fram

Salget av PC-er med Windows stuper i Europa, mens salget Apples maskiner øker noe. Situasjonen i Norge er derimot en helt annen. Her øker Mac-salget med nesten 18 prosent, mens alle PC-fabrikantene så nær som HP opplever nedgang.

Faller med 19 prosent
Det er konklusjonen i en fersk undersøkelse fra analysebyrået Gartner.

Totalt faller markedet for PC-er i Europa med 19 prosent i andre kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor. Tilbakegangen gjelder både bedrifts- og forbrukermarkedet, og både bærbare og stasjonære.

Apple er unntaket
Unntaket er Apple, som har en framgang på en halv prosent. Dette er utvilsomt beskjedent, men til sammenligning med Windows-aktørene er det formidablet.

Annonse


For eksempel stuper salget av Acer-maskiner med hele 22 prosent. Dell har en nedgang på 11 prosent, og Asus synker med 8,5 prosent. HP gjør det relativt sett best blant PC-leverandørene, med en beskjeden nedgang på 6,1 prosent.

Trenger ikke nye maskiner
Nedgangen forklares med at Windows 7 ikke har hatt den positive effekten på PC-salget som mange trodde.

Dette fordi en ny Windows-versjon ikke ga samme krav til nytt utstyr som tidligere oppdateringer fra Microsoft.

Norsk Apple-suksess
I Norge er avstanden mellom Apple og alle de andre enda mer dramatisk. Her hjemme har salget av Mac økt med formidable 17,7 prosent siden i fjor, i et marked som totalt faller med nærmere åtte prosent.

Den andre vinneren i Norge er HP, som har opplevd en salgsvekst på 14 prosent. Mens konkurrentene deres innen Windows-familien opplever samme type nedgang som ellers i Europa.

Kilder:
Digi.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse