Denne må du IKKE installere.

Annonse


Se opp for falsk Flash!

Oppfinnsomheten til utkrøpne virusmakere synes å være ubegresnet.

Ser helt ekte ut
Ifølge en advarsel som sikkerhetsselskapet F-Secure sendte ut fredag er det aller siste på lure-fronten en falsk Flash-installasjon for Mac OS X.

Den ser utvilsomt helt ekte ut, og det er lett å forestille seg at noen og enhver kan komme til å installere denne i stedet for ekte vare.

Manipulerer Google-søk
Og om du er så uheldig å installere skadevaren, begynner den å tukle det til med Google-søkene dine.

Annonse


I stedet for den vanlige Google-siden, blir du rutet til en falsk søkeside som ser helt lik ut. Til og med adressen er legitim: google.com.tw er faktisk Googles taiwanske adresse. Men etter at den har gått gjennom virusfilteret, endrer siden seg.

Øverst til venstre på siden kommer det opp en rekke lenker som ikke skal være der, til YouTube-videoer, bilder og mye annet. I virkeligheten er dette linker til nettsteder der det ligger enda mer skadevare.

Bare fra Adobes egen side
Det er ikke kjent hvor mange som har latt seg lure av den falske Flash-installatoren, og om noen av ofrene har opplevd å bli frastjålet informasjon eller penger.

Men det er utvilsomt en god regel å bare installere programvare fra produsentenes offisielle nettside, som her adobe.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse