Sporveisselskapet BART i San Francisco reklamerer med at de har god mobildekning. Torsdag i forige uke tok de den ned, i frykt for demonstrasjoner.

Annonse


Blokkerte nettet mot demonstranter

BART (Bay Area Rapid Transit) er det offentlige selskapet som driver San Franciscos t-banenett.

Fryktet London-tilstander
Som i Oslo har t-banen i San Francisco mobildekning. Denne ble skrudd av noen timer torsdag i forrige uke.

Årsaken var at selskapet fryktet at demonstranter skulle bruke mobilnettet til å organisere aksjoner av den typen vi har sett i London i det siste.

Drept av politiet
Mange ventet voldelige aksjoner etter at en 45 år gammel mann ble skutt og drept av politifolk på t-banen mandag 8. juli.

Annonse


Nå aksjonerer Anonymous mot selskapet. I natt annonserte de at de ville ta ned BARTs nettsted, noe de så langt ikke ser ut til å ha lykkes med.

Publiserte kontoopplysninger
I tillegg har nett-aktivistene skaffet seg tilgang til kontoen til 2000 av BARTs reisende. Kontoopplysningene har de nå publisert på nettet.

– Vi er Anonymous. Vi er dine borgere. Vi er Folket. Vi tolerer ikke undertrykkelse fra noe offentlig styringsorgan. BART har bevist gjentatte ganger at de ikke har noe problem med å utnytte og mishandle folk, heter det i en melding som er lagt ut på nettstedet mybart.org (nå nede) og på Facebooksiden #opBART.

– Helt grunnløst
Aksjonen har vakt sterke reaksjoner hos BARTs vanlige brukere, som synes det er helt feil å bli straffet for politiets handlemåte.

– Jeg synes det hackerne gjorde var ulovlig og galt. Jeg jobber selv med IT, og jeg synes ikke dette er etisk riktig hacking. Jeg synes dette var helt grunnløst, sier passasjeren Laura Eichmann til nyhetsbyrået AP.

Ber om unnskydning
Anonymous er på sin side lei seg for at uskyldige passasjerer ble rammet, men legger all skylden på BARTs manglende sikkerhet.

– Vi ber de borgerne som har fått informasjonen sin publisert om unnskyldning. Men de burde gå til BART og spørre dem hvorfor informasjonen ikke var trygg hos dem, heter det fra den kanten.

Ifølge Anonymous vil bare de opplysningene som gjelder BART-ansatte bli utnyttet av dem.

Kilder:
Yahoo News/AP
Cnet.com
Thenextweb.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse