Mange populære gratis-apper i Android Market sender informasjon om din mobil til utvikleren, uten å informere om det.

Annonse


Android-apper sporer deg

Mer enn 22 prosent av 1100 av de mest populære gratis-appene til Android sender IMEI (International Mobile Equipment Identity)-nummeret ditt eller annen privat informasjon tilbake til utvikleren, uten at du vet det.

Stor-studie avslører utviklerne

Studien er utført av Pennsylvania State University og North Carolina State University og avslører svært beklagelig politikk hos mange Android-app-utviklere.

Ingen av de 1100 gratis-appene som ble analysert inneholdt skadelig kode, men mange av sender informasjon tilbake til utviklerne uten at brukeren er klar over dette.

Sender avgårde IMEI-nummeret ditt

Den vanligste måten å gjøre dette på er å sende mobilens IMEI-nummer til utviklerne, uten at brukeren vet noe som helst om denne aktiviteten.

Annonse


Koden i seg selv kan ikke brukes til stort, men når den kobles til en database kan koden lenkes til en bestemt bruker og det å sende informasjon fra telefonen uten å si ifra til brukeren er i seg selv et tillitsbrudd.

Kan i teorien misbrukes

I teorien kan informasjonen brukes til å spore brukerens nett-aktivitet med telefonen, på samme måte som cookies brukes for å spore nettleser-aktivitet på en PC.

Det er ikke noen nytt at Android-utviklerne er slepphendte med personvern-info. I fjor ble det avslørt at 30 populære Android Market-apps sendte personinfo tilbake til utviklerne.

Kilde:
PCWorld

Annonse