Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Når synkroniseringen er deaktivert i iPhone eller Android-appen fjerner du tilgangen på nettsiden.

Dette bør du være klar over…

…Om du bruker Facebook-appene.

Bruker du Facebook-appen? Isåfall er nummeret også tilgjengelig på Facebook om du har brukt synkroniserings-funksjonen.

Lagrer nummeret på nett

Det er ikke sånn at Facebook henter ut numrene fra en hvilken som helst mobil og automatisk laster de opp til verdens største sosial nettsamfunn, men om du bruker iPhone- eller Android-appen og synkroniserer dine mobil-kontakter med Facebook, ja da lagres disse også i Facebooks database på nett.

Ifølge Facebook er disse numrene kun tilgjengelig for deg, men selskapet har en uheldig tradisjon i å endre personvernpolitikken uten å varsle endringene på forhånd.

Slik stopper du mobil-synkronisering

Heldigvis er det mulig å fjerne numrene for å være på den sikre siden og slik går du frem for å stoppe synkronisering mellom de to mobil-appene og Facebook:

* iPhone: Start Facebook appen, gå til «Venner» og trykk Sync-knappen øverst i høyre hjørne. Trykk så «Sync Contacts», derfra skrur du av synkroniseringen.

* Android: Gå til hovedmenyen, trykk «Settings», naviger deg til «Other Settings», velg «Sync Contacts» og trykk «Remove Facebook data».

Det siste du må gjøre er å besøke denne Facebook-siden og trykke «Remove».

Kilde:
Gizmodo

1308203715-unlink-your-facebook-for-android-from-p

iphone

Stikkord: facebook