Google har fått en fin start på Google+, men vil de fortsette å øke i samme tempo? Det er det store spørsmålet. Facebook har nå 750 millioner aktive brukere, men øker langt fra like eksplosivt som tidligere.

Annonse


Google+ kan bli nest størst allerede neste år

Før slutten av 2012 spår analytiker Michael Nardis at Google+ er USAs nest største sosiale nettsamfunn, etter Facebook. Det er langt kjappere enn tidligere spådd.

Tar de andreplassen allerede i 2012?

Ikke bare det, men Googles tjeneste stjeler brukeraktivitet og trolig også brukere fra Twitter og Facebook:

– Fremgangen minsker brukernes engasjement i Facebook og Twitter. Google+ kan bli en fare for dem begge, hevder Nardis som jobber i Yougov, et britisk analyseselskap.

Vokser med et forrykende tempo

Dette til tross for at tjenesten er rykende fersk i forhold til Facebook som startet opp i 2004. Google åpnet først opp for allmenheten i juni i år, basert på et invitasjons-system i kjent Google-tradisjon.

Annonse


Det kreves fortsatt invitasjon, men nå får alle Google+-brukere 150 invitasjoner og dele videre og når disse er brukt opp kan man sende invitasjon via e-post.

Har over 25 millioner brukere

Google+ har allerede 25 millioner brukerkontoer og 16 millioner amerikanere har planer om å flytte inn det nærmeste året, dette ifølge en studie basert på svar fra 1000 amerikanere som deltok mellom 29. juli og 2. august.

Spørreundersøkelsen viser også at 13 prosent av alle voksne surfere i USA har en Google+-konto, og at ytterligere 9 prosent planlegger å registerere seg innen ett år.

Facebook på vei mot 1 milliard aktive brukere

Fortsetter Google+ vekst i samme tempo spår Yougov at de kan passere MySpace (som brukte to år på åpnå 25 millioner brukere), Twitter og LinkedIn i størrelse.

Å passere Facebook vil nok ta noe lenger tid, verdens største nettsamfunn har nemlig utrolige 750 millioner aktive brukere per juli 2011.

Kilde:
IDG.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse