Steve Jobs har vunnet det første slaget i kampen mot Samsung, men krigen er langt fra over.

Annonse


Slik er Galaxy-situasjonen i Norge

Apple mener Samsungs Android-nettbrett Galaxy Tab 10.1 er en ren imitasjon av iPad. Nå har de fått midlertidig medhold av EU på patent-klagen noe som medfører at salget må stoppe med en gang.

Må stoppet salget i EU-landene

Apple har fått medhold på sin patentklage rettet mot Samsung nettbrett Galaxy Tab 10.1 i forhold til designelementer Apple mener Samsung har kopiert.

Det betyr at salget av Galaxy 10.1 ble stoppet med en gang Apple fikk medhold i saken. Bortsett fra Nederland (til dette landet har Apple sendt en selvstendig klage) gjelder salgsforbudet i samtlige EU-land.

Trosser Samsung forbudet og likevel selger nettbrettet må de betale en bot 350 dollar (1890 kroner) per solgte enhet.

Annonse


Samsung kan anke

Selv om dette er svært problematisk for Samsung, de får tross alt ikke lov å selge nettbrettet sitt i et svært viktig marked, men selskapet kan selvsagt anke. Siste ord i denne saken er ikke sagt.

Apple har, som ITavisen.no kunne melde 3. august, allerede stoppet Galaxy Tab-salget i Australia på midlertidig basis og Microsoft og Google krangler over Android-patenter.

Apple hevder Galaxy Tab er en ren imitasjon av iPad. Enig? Uenig?

Oppdatert, 10.08.11, 09:19:

Samsungs offisielle pressemelding:

«Samsung er skuffet over rettens avgjørelse og akter å handle umiddelbart for å forsvare vår intellektuelle eiendom gjennom pågående rettssaker i Tyskland og vil fortsette aktivt å forsvare disse rettighetene i hele verden.

Anmodning om midlertidig forføyning ble gitt uten varsel til Samsung, og ordren ble gitt uten høring eller presentasjon av bevis fra Samsung.

Vi vil ta alle nødvendige tiltak for å sikre at Samsungs innovative mobile kommunikasjons-enheter er tilgjengelig for kunder i Europa og verden rundt.

Denne beslutningen av domstolen i Tyskland påvirker på ingen måte andre søksmål levert hos andre domstoler i Europa og andre steder.»

Fortsatt salg i Norge
Siste: I en e-post til ITavisen.no melder Samsungs nordiske PR-sjef, Erik Johannesson, at de vil selge Galaxy Tab 10.1 i Norden selv etter kjennelsen. Men de vil ikke bestille nye nettbrett før den juridiske situasjonen er avklart.

Kilde:
Foss Patents

Samsung er villige til å endre Galaxy Tab 10.1. Hvordan vet vi foreløpig ikke. Og Apple har gått i tenkeboksen.
(Ill.: Samsung)

Apples iPad.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse