3D-briller_sony

Annonse


Enighet om felles 3D-brille

Allerede i mars i år skrev vi om selskapet XpanD, som har utviklet en felles 3Dbrillestandard som fungerer med produkter fra flere produsenter.

Ble enige
Elektronikkgigantene Sony, Samsung og Panasonic har siden den gangen ligget i forhandlinger med XpanD, og nå er partene endelig enige om en felles standard basert på brilleglass fra ExpanD.

Det betyr at det trolig en gang i 2012 vil bli mulig å kjøpe briller fra Panasonic og bruke disse med din 3D-TV fra Sony.
Systemet, som de fire selskapene har kalt «Full HD 3D Glasses Initiative», skal fungere med alle typer 3D-skjermer – også med laptoper. De skal også kunne brukes på 3D-kinoer som bruker aktive briller.

Mange unntak
LED-TV-er (ikke plasma) fra LG og Philips bruker passive briller, så disse skjermene kan ike brukes med den nye universalbrillen.

Annonse


I dagens 3D-kinoer i Norge kan man heller ikke bruke den nye universalbrillene over alt, da disse bruker passivt system.

Og for å gjøre forvirringen enda større, snakker vi om to ulike standarder innen passiv 3D – for eksempel i byer så nære hverandre som Oslo og Lillestrøm.

Kilde:
Sony Japan (oversatt via Google Oversett)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse