NotWindows

Annonse


Microsoft totalt forandret om fem år?

Microsoft ser på alle formfaktorer under en paraply: Det er en PC, uansett størrelse og design.

Er Microsoft noe helt annet om fem år?

Og der det hva Microsoft kaller en PC (som også innbefatter nettbrett) kan det kjøre Windows 9, eller hva var navnet igjen? Det genereres nå rykter basert på Microsofts nye, ryktede stor-strategi fremover.

Ifølge «This Is My Next» skal ikke-navngitte kilder innad i Microsoft sitte på svært interessant informasjon.

Lees med interessante vinklinger

De anonyme kildene hevder nemlig å vite at Microsoft jobber med re-branding av stort sett hele sin virksomhet. Det hevdes nemlig at selskapet vurderer å droppe Windows-merkevaren. Ikke småtteri, med andre ord.

Annonse


Det var på Worldwide Partner Conference at Microsofts Andy Lees fortalte at selskapet kanskje ender opp med kun ett eko-system for alle sine satsingsområder: mobiler, PCer, nettbrett og til og med TVer.

Microsoft satser på ARM

Hva mener egentlig Lees, jo, at alle enheter du bruker har kraften til en PC, takket være ARM og ikke minst Windows 8 (og 9) som er det første OSet med et ekte nettbrett-grensesnitt:

«Du kan ha full PC-datakraft tilgjengelig uansett hvilken formfaktor du liker. Vi kommer ikke til å ha ett økosystem for PCer, ett for telefoner og en for nettbrett – de vil alle komme sammen», forklarte han.

En helt ny strategi?

Om det virkelig er snakk om en komplett re-branding vil det nok komme i forbindelse med Microsofts visjon om at en PC er en PC uansett form-faktor og Windows skal kunne takle dem alle. Dvs., én versjon av Windows er nok.

Men hva med merkevaren Windows? Er navnet for gammelt og kjipt? Det gamle merkenavnet signaliserer muligens ikke de store endringene det ser ut til at Microsoft nå ser på muligheten til å gjennomføre.

Windows 9 i Xbox 720?

Ifølge «This Is My Next» er det ikke bare Windows Phone og Windows-produktene som skal samkjøres, men også Xbox-OSet. Sistnevnte rykte er ikke nytt, ITavisen.no skrev om det etter at det hadde blitt oppdaget referanser til Xbox i Windows 8-kjernekoden.

Altså: Oppfølgeren til Windows 8 skal muligens skal gi liv til PCer, TVer, telefoner, nettbrett og konsoller (neste generasjon Xbox).

Denne sammensmeltingen skal skje på intet mindre enn fire år. Kort tid, om planene viser seg å medføre riktighet.

Ett merkenavn for et OS som blir å finne på alt fra spillkonsoller til desktop-OS. Tror du Microsoft tar sjansen på å tukle med Windows-navnet og hvilke endringer ser du for deg de neste fem årene?

Kilde:
This Is My Next

Annonse