ms_bluetooth

Annonse


Microsoft anbefalte å deaktivere Bluetooth

Har du Bluetooth-enheter tilkoblet maskinen? Det kan være en stor sikkerhetsrisiko om du ikke installerer de nye oppdateringene til Windows 7 og Vista.

Farlig hull

I forbindelse med nye sikkerhetsoppdateringer til Windows-plattformen (mer her) advarer nå Microsoft mot en feil i Bluetooth 2.1, som er rettet i oppdateringen MS11-053.

Hullet kan utnyttes av ondsinnede hackere på PCer som kjører Windows 7 og Vista. Hackere kan, om hullet utnyttes og nevnte oppdatering ikke er installert, installere programmer på offerets Windows-maskin, legge til nye brukere og slette data.

Deaktivering anbefales

Microsoft anbefaler å deaktivere Bluetooth-tilkoblinger mot Windows Bluetooth 2.1 fordi det kan utnyttes av hackere om oppdateringen ikke er installert.

Annonse
Problemet er selvsagt at om man deaktiverer funksjonen kan man ikke bruke Bluetooth-enheter koblet til maskinen, som mus og tastatur.

Har man maskiner på nett som kjører hele døgnet og som kan klare seg uten trådløs mus og/eller tastatur, anbefales det derfor å fjerne krysset som aktiverer «Allow Bluetooth devices to connect to this computer» om man av en eller annen grunn ikke kan installere oppdateringen.

Kilde:
ZDnet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse