Cydia er jailbreakernes egne app-butikk og kontrolleres ikke av Apple.

Annonse


Pass deg for ny iOS-oppdatering

Apple har planer om å tette hullet i Safaris PDF-leser som gjør det mulig å åpne iOS-enheter via nettsiden jailbreakme.com

Utnytter PDF-feil

Det er nemlig et gammelt hull i Safaris måte å behandle PDF-filer på som brukes for å åpne iOS-enheter (og nå også iPad 2) via jailbreakme.com

Hullet har vært kjent lenge og det er derfor overraskende at Apple enda ikke har tettet det, om de da ikke egentlig synes det er helt greit å jailbreake, for man kan jo likevel handle på App Store, såvel som Cydia, med en åpnet telefon.

– Vi tar sikkerhet svært alvorlig

Men nå kommenterer Apples representant Trudy Muller hullet:

Annonse
«Apple tar sikkerhet veldig alvorlig. Vi er klar over dette rapporterte problemet og utvikler en løsning som vil være tilgjengelig for kunder i en kommende programvareoppdatering.»

Lov å jailbreake i USA

Hullet har, i hvert fall ikke i stor skala, aldri blitt misbrukt av onsinnede hackere, men at Apple fortsatt vil ha stålkontroll på hva folk foretar seg på sin iPhone og iPod Touch har ikke forandret seg.

Amerikanere kan likevel, men loven i hånd, jailbreake sine telefoner så mye de vil, men da ryker Apples garanti. Her i Norge er det også fritt frem for å jailbreake, men de samme garantireglene gjelder nok hos de fleste produsenter: garantien ryker.

Kilde:
AppleInsider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse