iOS-5-home-screen-leak

Annonse


Symantec: – iOS sikrere enn Android

Sikkerhetsselskapet Symantec har analysert de to store mobil-OSene fra Google og Apple. De kommer frem til at de to OSene er designet fra bunnen av med tanke på sikkerhet og er langt bedre enn sine OS-storebrødre for stasjonære maskiner.

– iOS sikrest

Sikkerhet er et ømt tema, spesielt for de som sverger til det ene, eller det andre OSet. Symantec har gått igjennom sikkerhetsfilosofien til de to OSene, og for forbrukernes del er iOS vinneren.

Symantec beksriver Apples mobil-OS som godt designet og at OSet så langt har vist seg å være motstandsdyktig mot de fleste angrepsmetoder.

– Android for avansert for sitt eget beste

Når det gjelder Android har Google et stykke å gå. Symantec argumenterer med at Android har svært avanserte rettighetsinnstillinger, noe som er fint for avanserte brukere.

Annonse


Problemet er at det kan gjøre OSet mer usikkert for de som bare bruker mobilens funksjoner til hverdagslige ting. De mange rettighetsinnstillingene i Android har allerede blitt utnyttet av nettkriminelle, påpeker Symantec.

En stor utfordring for IT-avdelingen

Videre heter det i Symantec blogg at Androids modell gjør det lettere for brukerne å bli lurt til å installere drittvare disrtriubert av anonyme nett-skurker. Ikke så rart Apple har en fordel her, med tanke på selskapets svært strenge og lukkede app-distromodell.

Når det er sagt er ingen av OSene perfekte hva angår sikkerhet. Symantec stresser at det er viktig, spesielt for bedrifter, å skjønne de to ekosystemene og å sikre seg deretter, spesielt fordi smartmobiler hele tiden er koblet opp mot nettet og ofte benytter seg av sky-tjenester.

Les hele rapporten.

Kilde:
Symantec

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse