google-plus-marker-arrows

Annonse


Slik er Googles sosiale nettverk

Google har endelig avslørt hvordan deres Facebook-konkurrent, Google+, fungerer.

Offisielt avduket

Det sosiale nettverket Google for tiden kaller et prosjekt, er i en relativt begrenset test-periode. Kun journalister og et knippe andre utvalgte samt de som får en invitasjon fra noen som allerede er medlem kan teste Google+ per i dag. Det finnes ingen invitasjons-lenke.

Google beskriver det også som langt fra ferdig og er langt fra finpusset.

Det handler om å være selektiv

Det vi vet om Googles sosiale prosjekt er at det handler i stor grad om å dele informasjon med de du ville dele valgt informasjon med, som kanskje ikke er vennekretsen på 1000 personer.

Annonse


Dette gjøres ved å dra personer til forskjellige grupper, arbeid, venner og hobby, f.eks. Disse gruppene er sirkler som teller antall personer i hver av dem og som forhåpentligvis gjør det lett å få oversikten illustrert.

Hangout, Sparks og Huddle

Den andre delen som er avslørt er Hangouts (Møtesteder). Hangouts er den delen av siden man kan videochatte med flere personer i en sirkel samtidig.

Så er det Sparks (Gnister). Sparks er en tjeneste som henter inn informasjon for deg du har kurert fra nettet og presenterer det i Google +.

Huddle er mobildelen av siden og den gir mulighet for gruppe-chat og er lagt opp etter aktiviteter lagt til på Google +, f.eks. om man har planlagt å ta en fisketur er sanntidschatten lagt opp slik at dette kan organiseres på en enkel måte.

Dette må til

Skal Google skal ha noen som helst sjans mot eneveldet Facebook, må de komme på banen med noe helt nytt som gjør Zuckerbergs filosofi og politikk gammel og kjip.

De er nødt til å fjerne all frykt for dårlig personvernpolitikk og forsikre brukerne om at de vil gjøre drastiske endringer med personverninnstillingene, i hvert fall ikke uten å informere tydelig om det i forkant.

Engadget har allerede testet prosjektet, bilder og mer her.

Gi oss en grunn

Og ikke minst: Prosjektet må være relevant på den måten at det faktisk er en gode å bruke det sosiale nettverket, og ikke bare nok en Facebook-utfordrer som gjør akkurat det samme, bare litt bedre.

Google må også finne en måte å gjøre tjenesten attraktiv på mobiltelefoner, men her tror vi de har en fordel, for hvem kjenner vel Android bedre? Godt nytt for iOS brukere er prosjektet også, en app til Apples ekosystem er underveis, men er naturligvis ikke første prioritet.

Tror du Google sosiale prosjekt har det som skal til og hva må tjenesten kunne tilby deg for at du skal gidde å registrere deg for nok et sosialt Web 2.0-prøveprosjekt?

Kilder:
Engadget
Engadget

Annonse