IMG_6970

Annonse


Håvards MacBook blir 100 grader

Håvard Wikens bærbare maskin fra Apple blir så varm at den smelter sin egen plast.

Blir 100 grader

Det var sent i 2009 at Håvard Wiken kjøpte en splitter ny MacBook, den billigste modellen i plast, via Apple.no. Maskinen skulle brukes i forbindelse med studier i utlandet.

Høsten 2010 ble det fort konstatert at maskinen ikke fungerte som den skulle, den ble fryktelig varm, så varm at plastunderlaget rett og slett smeltet. Den hvite plast-MacBooken ble senere målt til temperaturer helt opp i 100 grader.

Et uheldig kjøp

Problemet ble rettet, trodde eieren, romjulen 2010, når Apples serviceavdeling byttet plastdelen, men seks måneder senere oppstod det samme problemet. Svært høye temperaturer smeltet igjen samme plastdel i juni i år.

Annonse


Her er det helt klart det er andre problemer enn materialvalg som er årsaken til problemene. Viftestyrings-problematikk høres ikke usannsynlig ut.

Venter på Apple

Så hva er problemet med Håvard Wikens maskin? Det har han ikke fått svar på, enda, men han er i løpende kontakt med Apple om problemet som forhåpentligvis finner en løsning.

ITavisen.no har også kontaktet Apples nordiske informasjonssjef i Norden, Håvard Wikens kontaktperson hos Apple samt Apples PR-byrå i Norge, Apeland Kommunikasjon. Vi har i skrivende stund ikke fått svar på våre henvendelser.

Se så varm den blir

Klippet under er et opptak gjort av Håvard Wikens og viser MacBookens underside kraftig skadet av de høye temperaturene:

Bilder: Øivind Wiken.

IMG_7044
(Ill.: Øivind Wiken)
IMG_6975
(Ill.: Øivind Wiken)
IMG_6969
(Ill.: Øivind Wiken)
IMG_6974
(Ill.: Øivind Wiken)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse